• DOLAR 32.245
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2409.579
  • ...
Lavrov: Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağına dair raporlar bilgi terörizmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağına dair raporları "bilgi terörizmi" olarak tanımladı. Kremlin'den yapılan açıklamada ise, Putin'in iddia edilen saldırı konusunda verilen tarihleri alaya aldığına işaret edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağına dair raporları bilgi terörizmi olarak tanımlayan Lavrov, Rusya'nın tüm askeri tatbikatlarının başlangıç ve bitişlerinin belli bir plana göre olduğunun altını çizdi. Lavrov, "Moskova, Batı ile güvenlik konusundaki diyaloğun bir parçası olarak, orta menzilli nükleer füzeler konusunda ayrı müzakere yapmaya hazır." dedi. Lavrov, Ukrayna'nın NATO üyeliğinden vazgeçmesinin, Avrupa dahil birçok ülke tarafından olumlu karşılanacağını iddia ederek "Bu gerçekleşirse Avrupa'dakiler de dahil olmak üzere birçok kişinin rahat bir nefes alacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir