• DOLAR 32.286
  • EURO 35.083
  • ALTIN 2506.929
  • ...
Van'da binlerce kişinin katılımıyla Siyer Yarışması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Saat 11.00'de başlayan Siyer Yarışmasına erken saatlerden itibaren gelmeye başlayan adaylar, yarışmaya girecekleri sınıflarda yerlerini almaya başladı.

Yarışmaya katılan adaylara 1. ve 2. kategoride 60 soru, 3. ve 4. kategoride ise 75 soru soruldu. Yarışma için ayrılan süre ise 90 dakika şeklinde belirlendi.

Van merkezinde olduğu gibi kırsal mahallelerde de sınav heyecanı yaşandı. İpekyolu ilçesine bağlı Kıratlı Mahallesi’nde sınava kayıt yapanlar Mahalle okulunda sınava girdiler. Sınava girenlerin çoğunun ilkokul öğrencileri olduğu gözlendi.

Bu yıl 11’inci yapılan Siyer Yarışması hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörü Murat Saraç, her yıl düzenledikleri yarışmaya bu yıl da katılımın arttığını söyledi.

 Saraç, "Elhamdülillah bir siyer iklimine kavuşmuş bulunmaktayız. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak ekim ayında startını verdiğimiz 2022 Siyer Yarışması süreci tüm bereketi ve coşkusu ile devam ediyor. Bizler de Peygamber Sevdalıları Vakfı Van Koordinatörlüğü olarak Van ve ilçelerinde Siyer Yarışmasına yönelik çalışmalarımızı başlatmıştık. Rabbimize hamdolsun ki merkezi ile ilçe ve köyleri ile Van halkının Siyer Yarışmasına, Peygamber Sevdasına çok ciddi bir teveccühü ve katılımı oldu. Küçüğü ile büyüğü ile binlerce insan Peygamberi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) okuyor tanıyor ve onu evlerinde misafir ediyor.  Çünkü herkes bunun bir yarışmadan çok daha fazlası olduğunu biliyor." dedi.

Peygamber Efendimizin hayatını okuyanlar için kaybetmenin söz konusu olmadığını belirten Saraç, "Bu iklimin bir bereket iklimi olduğunun herkes farkındadır. İnsanların kalplerine Peygamberinin sevgisini nakşettiği ve bizi de bu sevgiyi görüp pekiştirmeye vesile kıldığı için Allah'a sonsuz hamdolsun. Bu mukaddes emanetin sorumluluğunun farkında olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Binlerce insan bugün bu yarışmaya katılıyor. ‘Onu oku, onu yaşa’ temasıyla kaybedeni olmayan bu yarışmaya katılan herkes bugün kazandı Allah'ın izniyle. Bu yarışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir