• DOLAR 32.208
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2427.68
  • ...
İstanbul'da sağlıkçılar eylemde: İnsanca yaşamak için özlük haklarımız istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi Sultangazi Yerleşkesinde düzenlenen basın açıklamasında "Oyalama değil haklarımızı istiyoruz, haklarımız için beyaz grevdeyiz" yazılı pankart açan sağlıkçılar, özlük haklarının verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Salgın sürecinde bir yıl içerisinde 3 bin sağlıkçının yurt dışına gittiğini, yurt dışına gidenlerin zenginleşmek için insanca yaşamak için gittikleri kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vazgeçmiyoruz! Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz. Ekonomik ve özlük haklarımız için grevdeyiz. Salgının daha da derinleştiği kriz ortamında ekonomik ve sosyal haklarımız ile ilgili büyük hak kayıpları yaşamaya devam ediyoruz. Siyasi iktidar, sağlık hizmetleri üreten sağlık emekçilerinin haklarını görmezden gelmekte, tercihini sermayeden yana kullanmaktadır. Her gün yağmur gibi gelen zamlar nedeniyle tüm toplum kesimleri gibi bizler de artık geçinemiyoruz.  Sağlığı alınıp satılan bir meta, hastaneleri işletme, hastaları müşteri ve sağlık çalışanlarını köle olarak gören anlayışın ürünü olan sağlıkta dönüşüm programı ile emeğimiz ucuzlatılmış, çalışma koşulları kötüleşmiş, halkın sağlık hakkı ise büyük ölçüde elinden alınmış, gelinen aşamada sağlık hizmeti işlemez hale gelmiştir. Sağlığa erişim giderek zorlaşmakta, katkı katılım payları ile ekonomik krizin derinleştiği koşullarda vatandaşın cebinden giderek daha fazla para çıkmaktadır. Bu işlemeyen sağlık dili, sağlıksızlık üreten sistem ile emeğimizin karşılığını alamıyor, her geçen gün daha fazla şiddete maruz kalıyoruz." (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir