• DOLAR 32.249
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2465.106
  • ...
Eğitim-Bir-Senden Üniversiteye 'Güvenlik' tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN  - Eğitim-Bir-Sen Üniversite temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında, “Artuklu Üniversitesi özel güvenlik personelinin  işten çıkarılması ne hukuki ne de vicdanidir!”denildi.

 

Sendikanın üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Artuklu Üniversitesi, personelinin hizmet ve görevlendirmesi konusunda subjektif davranmamalıdır. Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcısı, Özel Kalem, Daire Başkanları ve Fakülte/yüksekokul sekreterleri ile Şube müdürlerine kadar birçok nitelikli personel asil kadrolarından alınarak kendi alanları dışına itilerek, adeta beşeri kaynak israfına uğratıldılar.

 

Şimdi de asgari ücretle çalışmak zorunda kalan Özel Güvenlik Personellerinden 19  kişinin hiçbir gerekçe gösterilmeden işine son verildi. Bu işten çıkarmaların nedeni ise tam olarak açıklanmamış, muğlak bırakılmıştır.

 

Oysa; söz konusu kişiler, aile geçindirmek için asgari ücretle çalışan ve sadece işlerini yapan insanlardır. İşten atılmalarını farklı nedenlere bağlamak doğru değildir. Ortada bir suç varsa, bunun hukuk nezdinde çözülmesi daha doğrudur.”

 

"Bir kişi ya da guruba olan öfkeniz sizi adaletten alıkoymasın’ ilkesi zaman ve mekan olmaksızın uygulanması gereken evrensel bir ilkedir.” İfadelerine yer verilen açıklamanın devamında,  “İdarecilik ‘kızgınlık anında öfkeyi yutmak’, ‘kin ve intikam ateşinden uzak durmak’, ‘ne pahasına olursa olsun haksızlık yapmamak’tır.

 

Ailelerinin maişetini temin etmekte zorlanan ve hissi değerlendirmelerle işten atıldıkları için psikolojik travmalar yaşayan 19 gencin ve aile efradının ağır vebalini kimse taşıyamaz.

 

Ülkenin halkıyla barıştığı, her alanda sosyal restorasyonun başlatıldığı ve intikam ateşinin helalleşmeye söndürüldüğü bu dönemde, Artuklu Üniversitesi yöneticilerinin de üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.” denildi.

 

Açıklamada son olarak  “Artuklu Üniversitesi Eğitim Bir Sen Temsilciliği olarak herkesi sulh, adalet, emek ve hukuk mücadelesinde omuz omuza ve gönül gönüle olmaya çağırıyoruz.” İfadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir