• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı durdurulsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı’na nükleer santral, termik santraller, çimento fabrikaları ve asit tesisi gibi yatırımların da işaretleneceği endişesine dikkat çekti. Platform, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan planın durdurulmasını ve önümüzdeki yıl Adana ve Mersin belediyelerince yaptırılmasını önerdi.

 

Mersin Valiliği önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan Sabahat Aslan, Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı’nın halktan ve sivil toplum örgütlerinden gizlenerek yapıldığını, sadece hükümete yakın kesimlerin görüşlerinin alındığını öne sürdü.

 

Çevre Düzeni Planı yapılırken çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesinin yasal zorunluluk olduğuna vurgu yapan Aslan, “Mersin’den Anamur’a kadar uzanan bölgede 8 turizm alanı ve çok sayıda doğal sit alanı olduğunu, bu alanların yakınlarına nükleer santral, termik santraller, çimento fabrikaları, HES’ler, asit tesisleri ve doğalgaz santralleri kurulmak istendiğini belirtti. Bu yatırımların 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’na işaretlenmeye çalışıldığını ifade eden Aslan, “Bu plan aceleye getirilmemeli, plan yapımı yerel seçimlerden sonra asıl sorumlu olan Adana ve Mersin belediyelerince yapılmalıdır” dedi.

 

Aslan ve beraberindekiler daha sonra Mersin Valiliği’ne konuyla ilgili dilekçelerini sundular.  (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir