• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Arakanlı Müslümanların katilleri evlerine hapsoldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Haber Merkezi

Myanmar halkı, Arakan'da orduyu da arkalarına alarak, Müslümanlara yönelik, tarihte az görülen bir katliama girişmişlerdi. Bu katliam ve soykırımın üzerinden fazla geçmeden Myanmar'da yönetime el koyan ordu, bu kez de Myanmar halkını katletmeye başlamıştı. Son 1 yıl içinde Myanmar'da 15 binden fazla sivil, Myanmar ordusu tarafından öldürüldü.

Geçen süre içerisinde direnci kırılan Cunta karşıtlarının protestoları ise daha pasif de olsa devam ediyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda, ülkenin en büyük kentlerinden Yangon’da, sokakların boş olduğu gözlemlendi.

Gelen bilgilere göre Cunta karşıtları, halka evde kalmaları ve dükkanlarını 10.00-16.00 arası açmamaları yönünde çağrıda bulundu, halkın bu çağrılara büyük oranda uyduğu görüldü. Ülkenin bazı bölgelerinde ise Myanmar ordusuyla şiddet yanlısı darbe karşıtları arasında çatışmalar ve şiddet olayları yaşandı.

Yangon, Mandalay ve Sagaing kentlerinde  Budist rahiplerin de aralarında bulunduğu göstericiler, pankartlar taşıyarak protestolarda bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir