• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Azerbaycan Parlamentosu Türkiye ile imzalanan Şuşa Beyannamesi'ni onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Parlamentosu Basın Servisinden yapılan açıklamaya göre, "Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında müttefiklik ilişkilerine dair Şuşa Beyannamesi'nin onaylanmasına ilişkin" yasa tasarısı Meclis'te kabul edildi.

Beyanname, 15 Haziran 2021'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karabağ'ın Şuşa şehrinde imzalanmıştı.

Beyanname, özellikle, iki ülkenin egemenliğine, toprak bütünlüğüne, dokunulmazlığına veya güvenliğine karşı tehdit veya saldırı durumunda BM şartı uyarınca Bakü ve Ankara tarafından karşılıklı yardım sağlanmasını öngörüyor.

Beyanname ayrıca Azerbaycan ve Türkiye'nin iki ülkenin silahlı kuvvetlerini modern ihtiyaçlara uygun olarak modernize etmek için ortak çabalarını sürdüreceklerini belirtiyor. Bu madde, ülkelerin personel değişimini, ortak tatbikatların yürütülmesini içeriyor.

Beyannamede, iki ülke arasındaki askeri-politik işbirliğinin üçüncü devletlere yönelik olmadığı şartı da koşuluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir