• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı'nıdan BAE ziyaret!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonsit rejim Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, tarihi bir ziyarette bulunmak üzere Pazar günü  Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gidecek.  Siyonist rejim Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretin Siyonist rejim'den BAE'ye cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan tarihteki ilk resmi seyahat olacağı bildirildi.

Issac Herzog'a eşi Michal Herzog'un da eşlik edeceği iki günlük ziyarette, Siyonist rejim Cumhurbaşkanı'nın, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüşeceği ve Dubai'deki Expo 2020 fuarında Siyoniste rejim Ulusal Günü'nün açılışını yapacağı duyuruldu. Herzog'un ayrıca BAE'deki Yahudi cemaatinin temsilcileri ile de bir araya gelmesi planlanıyor.

Siyonist BAE'ye başbakan düzeyinde tarihteki ilk ziyaret geçen Aralık ayında Siyonistl Başbakanı Naftali Bennett tarafından yapılmıştı.

Abraham Mutabakatı!

2020 yılında Bahreyn ve BAE ile diplomatik ilişkilerin başlamasına yönelik ABD eski Başkanı Donald Trump yönetiminin arabuluculuğundaki Abraham Mutabakatını imzalayan Siyonist rejim, daha önce sadece Mısır ve Ürdün ile sınırlı olan diplomatik ilişkiler yürüttüğü Arap ülkesi sayısını dörde çıkarmıştı. Abraham Mutabakatı kapsamında BAE'nin yanı sıra Bahreyn, Fas  ve Sudan da Siyonist rejim'le benzer anlaşmalar imzalamıştı.

BAE de 2021 yılında, Siyonist rejim‘in Tel Aviv kentinde büyükelçilik  açmış ve iki ülke arasında doğrudan uçuşlara başlanmıştı. Söz konusu yakınlaşmanın ana nedenlerinden biri olarak ortak ekonomik çıkarlar gösterilirken, aynı zamanda her iki ülkenin İran'a karşı bölgede bir ittifak içinde olduğu belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir