• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
ABD İşgal Ettiği Yerde Bağımsızlığı Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1776 yılının sıcak bir yaz günü toplanan ve 13 farklı koloniden gelen temsilcilerin İngiltere`ye karşı mücadele ederek "Bağımsızlık Bildirgesi"ni yayınladıkları 4 Temmuz, ABD`de her yıl bayram olarak kutlanıyor.

İLK TÖREN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARDA

`Terörle mücadele` bahanesiyle Afganistan`da bulunan ABD ve NATO güçlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus, Afganistan`da son kez geçirdiği ABD`nin Bağımsızlık Günü`nde düzenlenen törende Amerikan askerlerine seslendi.

Petraeus, ülkenin güneyinde Kandahar`da 235 askerin yeniden görevlendirilmesi dolasıyla düzenlenen törende Amerikan askerlerine hitaben yaptığı konuşmada, savaş meydanında ilerleme kaydettiklerini, ancak "daha yapılacak çok iş" olduğunu söyledi.

Altında ABD`lilerin "Kurucu Babalar" olarak andığı Thomas Jefforson, John Adams, Benjamin Franklin gibi şahsiyetlerin imzasının bulunduğu Bağımsızlık Bildirgesi 1789 Fransız Devrimi`nin de hazırlayıcısı olarak görülüyor.

İlk kez 1938 yılında ücretli resmi tatil olarak ilan edilen Bağımsızlık Günü, başta New York olmak üzere pek çok ABD kentinde havai fişek gösterilerinin, pikniklerin ve eğlencelerin düzenlediği milli bir tatil olarak kutlanıyor.

Ajanslar


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir