• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Berlin`de Cami Kundakcısı Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl Haziran ayından bu yana camilere yapılan molotof kokteylli kundaklama saldırılarından sorumlu olduğu sanılan bir kişi yakalandı. Beş kez Neukölln semtindeki Şehidlik Camii yakılmak istenmiş, bu sene Ocak ayında da Al-Nur Camii’ne aynı şekilde saldırı yapılmıştı. İki hafta sonra Berlin’de Manuel K. isimli bir kişi yakalandı.

Bugünden itibaren zanlı Manuel K. Eyalet Mahkemesinde yargılanmaya başlandı. Otuz yaşındaki Manuel’in oturduğu ‘Pintschallee’deki komşuları, onun ‘tuhaf bir kişi’ olduğunu söyledi. Polis zanlının evinde camileri yakmak için kullandığı malzemeler buldu. Yapılan açıklamada yakalandığı gün Manuel K. suçunu itiraf etti. Polis, bu kişinin daha çok dikkati üzerine çekmek istediğinden ve psikolojik problemleri olduğundan kundaklama saldırılarını yaptığını bildirdi.

Manuel K. 2010 Haziran ayı ile bu yılın Ocak ayı arasında gerçekleştirdiği beş kundaklama saldırısından dolayı yargılanıyor. Polis, saldırganın başlangıçta benzin ve yanıcı ispirto kullandığını, daha sonra propan gaz ile temizleyici benzin kullandığını açıkladı. Çocukluğunda yaşadığı bir yangın olayını unutamadığını, bu yüzden kundaklama saldırıları yaptığını söyleyen zanlı, Berlin’deki bir ruh hastalıkları hastahanesinde tutuluyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir