• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
Almanya`da Cami Duvarına Türkçe Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’nın Hessen Eyaletindeki Höchst kentinde Mevlana Camii’nin duvarlarına Türkçe ifadeler kullanılarak hakaret sözleri yazıldı. Caminin bağlı bulunduğu ATİB (Avrupa Türk İslam Birliği) Hessen Eylaeti Başkanı Şaban Duran, Cumartesi sabahı cami girişinde duvara birtakım sloganvari sözlerin yazıldığını gördü. ‘Faşist köpekler’, ‘Sivas’ın kanı yerde kalmayacak’ gibi hakaret içerikli ifadeler bulunan yazıların kimin tarafından yazıldığı tesbit edilemedi.

On yıldan beri şehrin ‘Zuckschwerdtstrasse’ isimli caddesinde hizmet veren camide şimdiye kadar hiçbir problem yaşanmadığını belirten Duran, Türkiye’de de hiçbir partiyle bağlarının bulunmadığını, politik içerikli bu hakaret sözlerinin niçin cami duvarına yazıldığını anlayamadığını söyledi. Duran, Kürtçü ayrılıkçılarla, sosyalist düşünceye ait olan sloganların alt alta bulunmasına da çok şaşırdıklarını ifade etti.

Çoğunluğu Alevilerden 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olaylarını hatırlatan ‘Sivas’ın kanı yerde kalmayacak’ ibaresinin de kendileriyle nasıl ilgilendirildiğini anlayamadığını kaydeden Duran, Türkiye’de de artık Alevi-Sünni gerginliğinin kalmadığını, kendilerinin de aynı kentteki Alevi Kültür Derneği ile çok iyi bir diyalog içinde olduklarını vurguladı.
 

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir