• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Mağdur aileye Merhamet Eli uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de uzun bir süreden beri bel fıtığı ameliyatından dolayı iş göremez raporu alan 6 çocuk babası Ahmet Kar, çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını ifade ederek İlke Haber Ajansı (İLKHA) aracılığıyla yetkililerden yardım ve iş talebinde bulundu.

Bingöl merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Sipahioğlu Caddesi`ndeki köy konutlarında kirada kalan Ahmet Kar, şehre taşındığı günden beri hamallık yaparak geçimini sağladığını, yaptığı işin fiziki zorluğundan dolayı bel fıtığına yakalandığını söyledi.

"Kar, yetkililerden acil olarak iş ve yardım bekliyorum"
Muhtaç durumdaki ailenin reisi Ahmet Kar, hastalığını ve başından geçenleri şöyle anlattı; "Serbest ve rastgele çalıştığım için sürekli ağır eşyalar kaldırıyordum. Bu yüzden bel fıtığına yakalandım. Bundan bir süre önce Bingöl`deki bir haftalık su kesintisinde bidonlarla eve su taşıdığım esnada fıtığım patladı ve olduğum yere yığıldım. Hastanede hemen ameliyat ettiler ve bir süre önce de taburcu oldum. Şimdi çalışamadığım için evime ekmek getiremiyorum. Toplam 8 nüfuslu bir aileyiz. Çocuklarımın 4`ü liseye gidiyor. Çoğu zaman aç kalıyoruz. Oturduğum evin kirası 200 TL. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nda dosyam var ama 3 ayda bir 200 lira veriyorlar. İş için Bakanlığa, Valiliğe, Belediyeye ve bazı kurumlara başvurdum. Şu ana kadar bir netice çıkmadı. Dolayısıyla yetkililerden acil olarak yardım bekliyorum.``

"Sağlık durumum düzelene kadar hayırseverlerden ve devletten yardım istiyorum``
Kar açıklamasının sonunda, "Durumum göz önündedir. Fırçayla sokak temizleme olsun, farklı bir temizlik işi olsun hemen yaparım. Yeter ki bana buna benzer bir iş versinler. Malum görüyorsunuz. Şu an yardıma ihtiyacım var. Sağlık durumum düzelene kadar hayırseverlerden ve devletten yardım istiyorum" ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir