• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Esnafı bilgilendirme çalışmaları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bünyesindeki odalara bağlı esnaf sanatkarları İş Sağlığı ve Telif Hakları kanunları hakkında bilgilendiriyor.


Odalarla işbirliği altında yapılan toplantılarda, İESOB Ar-Ge Müdürlüğü uzmanları 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunuyor.


Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonundaki toplantı 150'ye yakın esnaf sve anatkarın katılımıyla gerçekleştirildi. Yeşilyurt'taki toplantıya İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram da katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram, "Belirlenen takvime göre, Mayıs sonuna kadara 19 ayrı toplantı tamamlanmış olacak. Odalardan gelen talep neticesine göre, toplantı sayısı artabilir. Aynı gün içinde iki üç ayrı odanın üyelerine toplantı düzenleyebiliyoruz" dedi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Argun, büyük cezalar içeren kanunlar hakkında esnaf ve sanatkarları bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.


Üyelerden akıllarına takılan her konuyu sormalarını isteyen Argun, "İlgili kanunlar hakkında esnaf ve sanatkarların ne yapması gerektiğini, sorumluluklarının neler olduğunu, kanunların ne şekilde ve hangi meslek kollarını ilgilendirdiğini masaya yatırıyoruz. Bu kanunlar büyük cezai müeyyideler içeriyor. Telif hakları ve iş sağlığı güvenliği konularında esnaf ve sanatkarlar maalesef yeterli bilgiye sahip değil. Üyelerimizin ileride mağdur olmamaları için bu çalışmaları yapıyoruz" şeklinde konuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir