• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
BDP`li belediyenin onay verdiği içkili mekâna mahalleli karşı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ziya Gökalp Mahallesi 80. Yıl Caddesi Nergiz Apartmanı bitişiğinde bulunan yerde yapılması planlanan 3 katlı bara mahalle sakinleri karşı çıktı. BDP`li belediyenin onayı ile açılacak olan bara karşı çıkan mahalle sakinleri, ölüm pahasına da olsa barın açılmasına izin vermeyeceklerini söylediler.

Barın açılması planlanan yerde toplanan mahalle sakinleri, olayı protesto etmek amacıyla caddeyi kısa bir süreliğine trafiği kapattı. Mahallelerinde barın açılmasına izin veren belediyeye de tepki gösteren mahalle sakinleri, 150 imza toplayarak valiliğe, emniyet müdürlüğüne ve belediyeye müracaatta bulundu.

Bunu hiçbir şekilde kabul etmeyiz
Mahalle sakinleri adına konu ile ilgili konuşan Faysal Tekin, mahallelerinde barın açılmaması için belediyeye müracaat ettiklerini ve belediyenin kendilerine olumsuz cevap verdiğini belirterek, "Mahallemizde Bar açılacağını duyar duymaz hemen gidip barın açılmaması için belediyeye müracaat ettik. Burada açılacak olan Bar`ı hiçbir şekilde kabul etmeyiz. Mahallemizde bulunan 6-7 blokta oturanlardan yaklaşık 150 imza toplayarak Bar`ın açılmaması için belediyeye dilekçemizi verdik. Belediye barın açılması için ısrarcı oldu ve bizde bir anlam vermedik. Başvurularımız bir anlam ifade etmediği zaman öyle anlaşılıyor ki belediye bunun açılmasını istiyor. Belediye Bar`a izin vereceğine burada bir çocuk parkı yaptırmış olsaydı daha iyi olurdu. Belediyenin bizlere Bar değil daha güzel hizmetlerin vermesini bekliyoruz" dedi.

Belediye halkın değerlerine saygılı olmak zorunda
Efes Pilsen`in sponsorluğuyla mahallelerinde 3 katlı birahane yapılmak istendiğini vurgulayan Tekin, "Buraya birahane yapmasını isteyen kişinin bir Kurtalanlı olduğu söylendi. Belediye halkın değerlerine saygılı olmak zorundadır. Batman gibi bir yerde bir birahane yapılması gerçekten bizi çok üzüyor. Bugünkü tepkimiz bir uyarıdır ve eğer hiçbir müdahalede bulunulmaz ise sonucu çok kötü olur. Konu ile ilgili belediyeye iptal başvurusunda bulundu ve valilik, emniyet ile görüşmelerimiz oldu. Burada içkili bölge tespiti yapılmış ve bu çevrede 5 okul, aile sosyal merkezi ve mahalle içinde yapılmasının sakıncalarını gerekli mercilere ilettik. Zabıtaya, imara ve gerekli bütün mercilere iptal başvurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Yapılması düşünülen içkili Bar`ın ne Müslümanlıkta ne de ailenin gelenek ve göreneğinde yeri olduğunu ifade eden Tekin, "Böylesi bir ahlaksızlığın mahallemizde yapılmasını istemiyoruz. Belediye `bize valilik ve emniyetten gelecek olumlu ve olumsuz habere göre hareket edeceğiz` dediler. Belediyemizin böyle bir raporu beklemeden iptal etmesi gerekiyor. Gerekli bütün merciler böyle bir izni hemen iptal etmesi gerekiyor" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir