• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Halk Eğitim Merkezleri İl Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa merkez ve ilçelerin Halk Eğitim Merkezlerindeki kursiyerlerin eserlerinden oluşan "Geleneksel Halk Eğitim Merkezleri İl Fuarı" törenle açıldı.

Belediye Kültür Sitesi`ndeki açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergun, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, ünlü Bestekâr Amir Ateş, ilçe halk eğitim müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende Vali Halil İbrahim Daşöz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy birer konuşma yaptı.

Vali Daşöz, "Bu okulun iyi bir öğrencisi olduğumuzda, kapasitemizi geliştirdiğimizde içimizde ne kadar güçlü ve gizli yetenekler olduğunu keşfederiz" dedi.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Halk Eğitim Merkezinin en başta gelen amaçlarından birisi, yaptıkları işleri aile bütçesine aktaran meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik hizmet sektörlerinde değerlendirmektir" dedi.

Altınsoy, ayrıca 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince il genelinde toplam 3 bin 61 kurs açıldığını, bunların 214`ünün I. Kademe Okuma Yazma, 75`inin II. Kademe Okuma Yazma, bin 243`ünün Mesleki ve Teknik ve bin 529`unun genel amaçlı kurslar olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim fuar açıldı.

Vali Daşöz, sergileri gezerek, öğretmen ve kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.     
              (Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir