• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
`TV`yi Kapat, Kitap Aç` Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Daha önce kendi okuluna zengin bir kütüphane kazandıran Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu 7. sınıf öğretmeni Aydın Vural bu kez de toplumda kitap okumanın yaygınlaştırılması için kitap okuma seferberliği başlattı.

"TV`yi kapat Kitap Aç" adı altında düzenlenen kampanya kapsamında 40 öğrenci öğretmenleri eşliğinde Sanat Sokağı`na gelerek 1 saat boyunca kitap okudu. Öğrenciler daha sonra sanat sokağındaki esnaflara ve kahvede oturan halka okumaları için kitap dağıttı.

Toplumda kitap okumada farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Aydın Vural, amaçlarının velilerin ve vatandaşların kitap okumanın önemini anlatmak olduğunu söyledi. Vural, "akşam çocuklarımıza kitabını al ödevini yap diyoruz, ama kendimiz TV izliyoruz. Bu mesaj var burada. TV`yi kapatarak kitap okuyalım. Kütüphanemizde şuanda 6 binden fazla kitap var. Çocuklarımız inanılmaz şekilde kitap okuyorlar. Bu seferberliği Silopi geneline yaymak istedik" dedi.

Halkta kitap okuma bilinci oluşturmak istediklerini belirten Vural, "Televizyonun kitap okumamamız konusunda en büyük engel olduğunu vurgulamak ve anne-babaların televizyon izlerken çocuklara ödev yapmaları ya da kitap okumaları konusunda telkinlerinin yanlışlığını anlatmak için ``Sanat Sokağı`nda Kitap Okuma Etkinliği`` yaptık. Kitap okuma konusunda dünyanın en az okuyan ülkeleri arasında yer almaktayız. Bunun nedenlerinden biri; kitap okuyacağımız vakti maalesef televizyon başında harcamamızdır. Bu hatanın başlıca sorumluları anne ve babalardır. Çünkü onlar televizyon izlerken çocuklarına derslerini, ödevlerini yapmalarını söylemek, kitap okumalarını telkin etmek yararsızdır. Yapmaları gereken onlarla beraber kitap okumaları, kitap okuma saatleri uygulamalarıdır. Gençlerimizin, çocuklarımızın dizilere mahkûm olmalarını engellemek öncelikle anne babaların görevidir"
şeklinde konuştu.

Öğrenciler, kitap okumanın önemini anlatmak için toplandıklarını ve herkesi kitap okumaya davet ettiklerini ifade etti. Silopililer ise, öğrencilerin kampanyalarını görünce destek olmak için oturup kitap okuduklarını söyledi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir