• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
`Peygamber Ümmetini Arıyor` Konferansına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana`da ilmi çalışmaları ile öne çıkan derneklerden Şefkatli Eller Cemiyeti, "Peygamber Ümmetini Arıyor" konulu konferans düzenledi. Seyhan Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Araştırmacı Yazar M. Beşir Eryarsoy Hoca konuşmacı olarak katıldı.

Katılımın büyük olduğu konferans, Hafız Hakan Hoca`nın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. Peygamber Efendimizi anlatan şiirle devam etti.

Selamlama konuşması yapan Şefkatli Eller Cemiyeti Başkanı M. Emin Işık, hiçbir insanın Resulullah (s.a.v) kadar sevilip anılmadığına dikkat çekti.

Programa konuşmacı olarak katılan Yazar M. Beşir Eryarsoy Hoca da ayet ve hadisler ışığında Hz. peygamberi anlattı. Peygamber efendimizin yüce bir ahlak üzere olduğunu kaydeden Eryarsoy, O`na ümmet olduğumuz için iftihar etmemiz gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında Kuran`daki ilk emrinin "Oku" olduğunun altını çizen Eryarsoy, bu okumanın "Yaradan Rabbinin adıyla oku" şeklinde olması gerektiğini, böyle bir okumanın da Alak suresinin son ayetinde yer alan secdeye götüreceğini belirtti. Aksi takdirde sırf "Oku" denildiği zaman sıradan bir okuma olacağı, bundan da laik bir okuma sistemi anlaşılacağını söyledi.

Cihadın İslam tepesinin zirve noktası olduğunu belirten Eryarsoy, cihat döneminden önce Peygamber Efendimizin Medine döneminde 3 önemli şey olduğunu söyledi.

Eryarsoy Hoca bunları da; Medine döneminde Müslümanların ibadet edip toplanabileceği Mescitler inşa etmek, Ensar ile Muhacir`i kardeş etmek ve Başkanı Muhammed`in (s.a.v) olduğu bir İslam Devleti inşa etmek olarak sıraladı.

Yaklaşık iki saat süren konferans yapılan teşekkür konuşmasıyla son buldu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

600

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir