• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Bingöl'de "Sosyal Güvenlik Haftası" kutlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce 16 Mayıs 2006 tarihinde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun kabul edilmesi nedeniyle, 2008 yılından bu yana her yıl 16 Mayıs gününün içinde bulunduğu hafta "Sosyal Güvenlik Haftası" olarak kutlanıyor.

 

Bu tür haftaların toplumda farkındalık oluşturma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından büyük önem taşıdığını belirten Çakan, "Bu açıdan bakıldığında bu güne kadar yapılan Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Son derece genç ve dinamik bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşılmaya çalışılmaktadır. Hafta boyunca Kurum içinde ve dışında paydaşlarımızın da katılımı sağlanarak sosyal ve kültürel alanda yapılacak faaliyetlerle bir hafta boyunca sürekli gündem oluşturarak, kamuoyunda sigortalı istihdamını teşvik edecek, sosyal güvenlik bilincini artırmaya yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yapacağız. Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki; geçen yıllarda gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyetlerin yanı sıra ürettiğimiz hizmetlerdeki insan odaklı yaklaşım ve sorun üretme değil sorun çözme anlayışı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun imajına olumlu olarak yansımıştır" dedi.

 

"Vatandaş odaklı hizmet vermeye devam ederek plan ve projelerimizi yürüttük"

Çakan açıklamasının devamında, "Ülkemizde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük reformlarından olan sosyal güvenlik reformu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tüm vatandaşlarımıza sağladığı hizmetlerin daha etkin, daha hızlı ve daha kaliteli olması için sürekli bir yenilenme ve gelişme anlayışıyla yapılmıştır ve hizmetlerimiz bu anlayışla devam ettirilmektedir. Geçen beş sene içerisinde kurum olarak örgütlenme konusunda büyük mesafeler kat ettik. Hem hizmet kalitesini artırdık, hem de vatandaş odaklı hizmet vermeye devam ederek plan ve projelerimizi yürüttük. Bilişim teknolojilerini etkin biçimde kullanan, hızlı ve doğru karar veren, merkezde ve taşrada kurumsal kapasitesi güçlenmiş bir kurum oluşturma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Hafta boyunca gelenekselleşen bazı faaliyetlerimizi bu yıl da yapmayı sürdüreceğiz. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, okullar ve kamu yöneticilerine ziyaretler gerçekleştireceğiz. Yerel radyo ve yerel yazılı basında, sosyal güvenlik kavramı, reformun getirdikleri, 5510 sayılı kanun ile gelen hak ve yükümlülükler ile yapmakta olduğumuz çalışmaları anlatmak amacıyla çeşitli programlara katılacağız. Yerel yönetimlerle yaptığımız işbirliği ile hafta için hazırladığımız yazılı ve görsel tanıtım ve bilgilendirici materyaller vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır" İfadelerini kullandı.

 

"Sağlıklı Yaşam Bilgileri" kitabından Bingöl de yaklaşık 6000 kişiye dağıtıldı"

 

Ayrıca geçen yıl ilk kez ilköğretim 1-5. sınıflar arasındaki öğrencileri, küçük yaşlarda sigortalılık konusunda bilgilendirmek amacıyla "Güven ve Yarışçı Çocuklar" isimli çizgi film ve çocuk kitabı hazırladıklarını belirten Çakan, "Sigortalılık ve sosyal güvenlik bilincinin erken yaşlardan itibaren çocuklarımızda oluşması Kurum olarak çok önem verdiğimiz bir konudur. Çizgi film ve hikâye kitabını Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında 1000 çocuğa ulaştırdık. Öğrencilerimizi sevilen çizgi karakterler yardımıyla temelden bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. İstiyoruz ki sosyal güvenliği bilmeyen tek bir çocuğumuz bile kalmasın. Çünkü onlar bizim yarınlarımız. Onları bilinçlendirerek, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Yılda on ve üzeri sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaşlarımıza yönelik olarak hazırlanan ve sağlıklı yaşam ile ilaç kullanımı hakkında bilgiler içeren "Sağlıklı Yaşam Bilgileri" kitabından ilimizde yaklaşık 6000 kişiye dağıtımı yapıldı. Hafta süresince her zaman olduğu gibi en büyük katkıyı yazılı ve görsel basından yani siz değerli medya mensuplarımızdan bekliyoruz. Topluma kazandırılacak her bilinçli vatandaşın kendisi ve topluma sağladığı olumlu katkıda basınımızın önemli payı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle sosyal güvenliğe inanmış bir toplum oluşturma çabalarımızı halkımıza yansıtmada desteğinizi bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir