• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
 Erdoğan`dan PKK`ya: Tarih Vermek Gayri Ciddidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK`nın sınır dışına çıkmasıyla ilgili tarih açıklamasını yanlış bulduğunu belirterek, "Yani yapacaksanız bir şeyi zaten tarih açıklamaya, şuna buna gerek yok. Bunun esasları, sadece silahları bırakmak suretiyle terk etmektir. Kendileri zaten nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler" dedi.

Erdoğan, TBMM grup toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, PKK`nın 1999`daki sınır dışına çıkış sürecini hatırlatarak, "Hafta sonu konuşmanızda bu sürece ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`den açıklama beklediğinizi ifade ettiniz. Henüz Sayın Bahçeli`den bir cevap gelmedi. Eğer Bahçeli suskunluğunu devam ettirirse bu konuda bir değerlendirmede bulunacak mısınız" sorusu üzerine Erdoğan, "Vakti, saati gelince değerlendiririz" dedi.

PKK`nın 8 Mayıs`ta sınır dışına çıkma kararı aldığını" hatırlatan bir gazeteciye de Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Böyle tarih vesaire gibi bir şey, bizim açımızdan önemsenecek şeyler değil. Zira bu tür şeylerde verilen tarihler, sağ olsun medyanın yazılı, görsel ortaya koymuş olduğu haritalar, bana göre çok gayri ciddi tespitlerdir. Yani harita belirlemek, yok şunu, bunu yapmak falan. Biz bir defa şu anda hükümet, devlet olarak bir şey ortaya koyduk. İlkemiz,silahlar bırakılmak suretiyle ülkemizi terk etmeleridir. Nereden, nasıl terk ederler, onlar, onların bileceği bir şeydir. Bunun dışında herhangi bir tanımlama yapmak, bizim şu anda stratejimiz, taktiklerimiz içerisinde yer almaz."

-"Nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler"-

Başbakan Erdoğan bir gazetecinin, partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "1999`daki çekilmeye ilişkin bazı gerekçeler açıklamıştınız. Bu gerekçeler nedeniyle tarih gizli tutulmuş olabilir mi" sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Bu, onlarla alakalı bir şey değil, farklı bir dönem. Onların tarih açıklaması filan, bu tür şeyler de bana göre yanlış şeylerdir. Yani yapacaksanız bir şeyi zaten tarih açıklamaya, şuna buna gerek yok. Bunun esasları, sadece silahları bırakmak suretiyle terk etmektir. Kendileri zaten nasıl, nerelerden girdiyseler oradan da çıkmasını bilirler."

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun size reform süreciyle ilgili bir çağrısı oldu" diyen bir gazeteciye de Erdoğan, "Sabah söylediği akşam söylediğini tutmayan birisiyle artık bu tür şeyleri konuşmanın bir anlamı yok" dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir