• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
TBMM Çocuk Hakları Komisyonu Gaziantep’te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ile komisyon üyeleri Valilik Toplantı Salonu’nda bir toplantıya katıldı.

Çocuk hakları açısından Gaziantep’te yapılan çalışmaların kurul üyelerine aktarıldığı toplantıya  Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, ilgili kurum amirleri ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Katırcıoğlu, Gaziantep’e üzücü bir olay nedeniyle geldiklerini, babası tarafından darbedilen Cihan Göç’ün ailesini ziyaret ettiklerini ve konuya ilişkin bilgi aldıklarını bildirdi.

Gaziantep'te çocuk ve kadınlara yönelik yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler aldıklarını ve bu nedenle yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyleyen Katırcıoğlu, “Gazi Meclisin milletvekilleri olarak gazi şehrimizde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Gazi şehrimizi üzücü olaylar nedeniyle ziyaret ediyoruz. Cihan Göç bebeğimiz ve Hakan Can Eroğlu oğlumuzun yaşadığı üzücü, yüreğimizi kanatan ve gözlerimizi yaşartan bir olay vesilesiyle buradayız. Dün itibariyle incelemelerimizi yaptık. Cihan Göç bebeğimizin annesi ve ailesiyle görüştük ve Hakan Can Eroğlu oğlumuzun ailesini ziyaret ettik. Yaşadığı süreçleri komisyonumuzca inceledik ve gelinen noktayı değerlendirdik. Bugün de Valiliğimizi ziyaret edip çocuklarımıza, kadınlarımıza yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Öncelikle Gaziantep Valimiz Davut Gül'e, kaymakamlarımıza ve bakanlıklarımızın ilgili müdürlerine yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Dün yaptığımız incelemeler sonucunda devlet millet birlikteliğinin ne kadar önemli olduğunun çok güzel bir örneğine şahit olduk. Bu nedenle emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

"Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum"

Yaklaşık 1,5 ay önce babası tarafından darp edilen Cihan bebek için devlet eliyle bütün desteklerin verildiğini söyleyen Katırcıoğlu, "Bilindiği üzere Cihan bebeğimiz gayet sağlıklı. Psikolojik, sosyal, madden ve bütün destekler devletin eliyle anında ulaştırılmış. Aynı şekilde Hakan Can oğlumuzun da yaşadığı istemediğimiz şiddetin gereği yerine getirilmiş. Yine evladımıza psikolojik, sosyal, madden ve bütün destekler devletin eliyle anında ulaştırılmış. Hukuki süreçte bizzat başlatılmış. Çocuklarımızın yararı için onları geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlayabilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gaziantep'in devlet millet birlikteliğinin bütün Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.

Gaziantep Valiliği ziyaretinin ardından Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’nda incelemelerde bulunan heyet, burada da trafik eğitimi alan çocuklarla bir araya geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan Gazişehir Öğrenci Meclis Toplantısı’na da katılan komisyon üyeleri,  Meclis çalışmaları ile ilgili bilgilendirildi.

Akabinde Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde öğrenci atölye çalışmalarını da yerinde gören komisyon üyeleri, son olarak yakında açılacak olan Çocuk Üniversitesi Keşif Kampüsü’nde de incelemelerde bulundu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir