• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt`te Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından şehir stadyumunda düzenlenen Kutlu Doğum etkinlik, merkez başta olmak üzere çevre köy ve mezralardan yoğun katılımla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Cengiz Tan`ın yaptığı etkinlik, Molla Emin Tetik`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sevgi Pınarı Çocuk İlahi Grubu`nun okuduğu mevlitle devam eden etkinlik, Mustafa ve Derviş seslendirdikleri ilahilerle katılımcıları coşturdu.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Beşir Şimşek ve Molla Osman Tayfur ise peygamberimizi konu alan kısa konuşmalar yaptılar.
 
``O`nun gelişi bizleri şereflendirdi``
Hz Muhammed (s.a.v) gelmeden önce yaşanan cahiliye dönemi hakkında bilgi veren Molla Beşir Şimşek, "Hepimizin bildiği gibi bayanlar insan olarak kabul edilmiyordu. İşte bu Peygamberin gelişiyle onlar bu zihniyetten kurtuldu, herkes kız çocuklarını diri diri gömmekten kurtuldu ve kızlarını bağırlarına bastılar artık. O Peygambere olan sadakatinizi buraya gelerekten gösterdiniz ama bu sadakat sadece burada kalmamalı çocuklarımızı Hz. Ali kızlarımızı da birer Fatıma gibi yetiştirmemiz gerekir. İşte o zaman Peygambere kardeş oluruz" dedi.

``Şüphesiz ki O, kula kulluktan Allah`a kulluğa çağırdı``
Molla Osman Tayfur ise, yaptığı konuşmada,``Peygamberin sadece insanlara Lailaheillah`ı anlatarak, onları sadece tek ilaha geri kalan bütün ilahların ilah olmadıklarına düzeni sağlayan tek ilahın olduğuna davet ederken, biz insanları taşlara, tahtalara ve kula kulluktan yalnız Allah`a kulluğa davet etmesiyle bu insanlık ferah buldu. Ne zaman ki O`ndan ayrıldık, O`nun getirdiği ayetlerden ve sünnetinden uzaklaştık, biz şerefi ve izzeti başka şeylerde aradık. Oysaki izzetin ve şerefin tek olan Allah`ın ve Resulü`nün yolunda olduğunu bilmemiz gerekir`` şeklinde konuştu.

Etkinlikte 21 Nisan Diyarbakır Kutlu Doğumunda şehit düşen Sümeyye Çelik`in okuduğu "Ey berfina dilemin" adlı şiiri, dinleyicileri ağlattı.

Siirt genelinde çekilen salavatlar, hatimler ve kelim-i tevhitlerin teslim edildiği etkinlik, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Etkinlik, Molla Halit Sak`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Hamza Kezer - İLKHA)
 

 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir