• DOLAR 32.22
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2448.399
  • ...
'Kürt meselesinde daha özenli bir dil kullanın!'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selvi toplantıda Kürt meselesinin de gündeme geldiğini ve bölge milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik  'daha özenli bir dil kullanılsın' önerisinde bulunduğunu  yazdı. Abdulkadir Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı;

''AK Parti, Kürt meselesinin çözümünde çok önemli ilerlemeler sağladı. Bölge milletvekillerinden bu gerçeğin altını çizip Kürtlerle ilişkileri daha da geliştirecek bir dil teklifi geliyor. “Kürt meselesinde daha özenli bir dil kullanılsın” deniliyor. Erdoğan da özenli dil kullanılsın önerilerini dikkatle dinliyor.''

 Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yeni ekonomi politikalarının sürdürüleceğini anlattı:

“Düşük faizi, yatırımı, büyümeyi, istihdamı önceleyen yeni ekonomi politikalarını sürdürmekte kararlıyız. Bu politikaların olumlu sonuçları bir süre sonra alınmaya başlanacak. Yeni ekonomi politikasını uygulamaya koyduğumuz andan itibaren dövizde yaşanan tersine süreç de bu konuda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koyuyor. Biz düşük faiz, yüksek büyüme olarak tarif ettiğimiz yeni ekonomik modelden taviz vermeyeceğiz. Ayrıca bundan taviz vermememiz gerekiyor. Yeni modelin ilk sonuçlarını almaya başladık. İnşallah iyi olacak. Bundan hiç şüphem yoktur”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir araya geldiği milletvekillerine de  “yeni ekonomi modelini vatandaşa iyi anlatın” talimatı verdi. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Erdoğan’ın, bununla ilgili olarak da “Yeni ekonomi modelini herkese, her yönüyle iyi anlatın. Muhalefet yalan bilgi veriyor, kamuoyunu manipüle ediyor, yanlış bilgilerle piyasayı zehirliyor. Siz birebirde insanlarımıza gerçekleri, neler yaptığımızı anlatın. Eksiğiniz varsa da bilgi ihtiyacı konusunda vs Bakanlarımız her türlü yardımcı olsunlar” diye konuştuğu öğrenildi.
Erdoğan’ın ayrıca sokak hayvanları konusunda belediyelerin barınak sorunlarıyla ilgili çalışmaların takipçisi olacaklarını belirttiği aktarıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir