• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
`Allah Resulü hayatımızın her alanında olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Kutlu Doğum etkinlikleriyle özdeşleşen bir Nisan ayını daha geride bıraktık. Bu ayda yapılan binlerce etkinlik ile Allah Resulü`nün veladeti kutlandı. Allah Resulü`nün kutlu doğum ayının çok feyizli ve bereketli geçtiğini ifade eden Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Naki Erdemir, Allah Resulünün bir bütün olarak anlatılması gerektiğini ifade ederek, O`nun hayatımızın her alanında olması gerektiğini ifade etti.

"Nisan ayı artık onun kutlu veladeti ile özdeşleşti"
Müslümanların tek bir önderi tek bir lideri olduğunu ve O`nun da Hz Muhammed (sav) olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Naki Erdemir, "O lider de Allah-u Teâlâ tarafından gönderilmiş, özel yaratılmış ve korunmuş, Habibi Kibriya Hz Muhammed`dir. O geldikten sonra artık dünya aydınlanmış. Dünyada zulüm vardı karanlık vardı haksızlık vardı. Her şey almış başını gidiyor. Mazlumlar eziliyor. Ezenler daha fazla eziyor. Allah Resulü gelince dünyada bir inkılâp oldu. Ve bu inkılâbı tüm dünyayı sardı. Daha önceleri 23 Nisanlarla bilinen Nisan ayı artık onun kutlu veladet ile özdeşleşti. Tabi 23 Nisan Türkiye ölçekli bir şeydir ama Allah resulü dünya ölçekli bir şeydir" dedi.

"Bu özlediğimiz bir olaydır"
Kutlu doğum ayının dünya Müslümanları için çok güzel bir şey olduğunu belirten Erdemir, "Özlediğimiz bir olaydır, özlediğimiz bir gündür. Bazen bakıyorsunuz bizleri fazla ilgilendirmeyen yeşiller günü maviler günü, sevgililer günü falan gün… Az bir kitleyi ilgilendiren bu günler varken neden Allah`ın Resulü`nün doğduğu gün özel bir zaman dilimi olmasın. Neden bu dünyaca kutlanmasın. Neden Allah`ın Resulü tanıtılmasın. Önemli olan Allah`ın tanımlamış olduğu Peygamber ortaya koymak. Yani her yönüyle Peygamber Efendimizi ortaya koymamızdır" ifadelerini kullandı.

"Allah Resulü`nü laikliğin müsaade ettiği kadar anlatıyorlar"
Nisan ayı çok bereketli çok feyizli geçtiğini vurgulayan Erdemir, Allah, hak yolda koşanların yardımcısı olsun. Ama bunlar yeterli değil. Bunları daha ileri götürmek zorundayız. Allah Resulü`nü her yönüyle anlatmalıyız. O liderdir, O önderdir. Allah`ın izni ile o bir kurtarıcıdır. Diğer kurtarıcıları bir kenara bırakacağız. Önce kurtarıcılardan kurtulduğumuz zaman, Allah Resulü`nün eteklerine yapıştığımız zaman öbür tarafta öyle kurtuluruz. Resmi kurum ve kuruluşlar bunları kutlarken bunu resmiyetin dışına çıkarmıyorlar. Laikliğin müsaade ettiği kadar konuşmaya çalışıyorlar. Önemli olan Resulü Allah`ın istediği gibi anlatmaktır. Allah Resulü`nü caminin köşesine hapsetmemek gerekiyor. Allah`ın Resulü hem camiye hem sokağa hem esnafın kasasına, hem kesesine, masasına, dersine dershanesine karışmalıdır. Yani kısacası Allah Resulü hayatımızın her alanına girmelidir" diye konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir