• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
`Tarihi eserler birbirlerine bağlansın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİVAS - Yapılacak projeler ile Sivas ilinin önemli bir turizm potansiyeli kazanacağını ifade eden MÜSİAD Sivas Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun "Tarihi eserleri yeniden düzenlemeliyiz. Gök Medrese, Kale, Ulu Cami, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi, Çifte Minare, Kale Camii, Kongre Müzesi, Hükümet Konağı,Eski Jandarma Binası ve çevrelerini düzenleyebilecek ve bu eserleri turistlerin gezebilmesi için proje hazırlanması gerekiyor. Bu proje çerçevesinde Orduevi, Eski Adliye Binası, Belediye Başkanlığı Hizmet Binası,Özel İdare ve Jandarma Lojmanlarına ait binalar ile bir kısım özel mülkiyete konu binalar yıkılmalıdır" dedi.
 
Konakların da turizm için önemli eserler olduğunu kaydeden Coşkun yaptığı açıklamada,"Sivas`a gelen bir turist kafilesi tarihi mekânlardan geçerek şehir merkezini rahatlıkla gezebilmelidir. Gezi yapan kafileler güzergâh boyunca alış-veriş yapabilmeli, dinlenebilmeli ve yeme içme ihtiyacını giderebilmelidir."ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca Sivas`ta ne kadar eski konak varsa tamamının yenilenmesi, hatta yıkılmış olanların da aslına uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydeden Coşkun,"Böylece Meydandan başlayarak Akdeğirmen Mahallesine, oradan da Alibaba-İnönü Mahallelerine varan ve Konaklar arasından geçilen bir gezi yolu oluşturulmuş olacaktır. Paşabahçe yolunun düzenlenmesi ve Paşabahçe ve civarının yeniden projelendirilmesi ile buralarda oluşturulacak konaklama, dinlenme, yeme-içme mekânları, yürüyüş ve bisiklet yolları ayrı bir işlev görecektir. Böylelikle Sivas tam anlamıyla Turizm Merkezi olacaktır." şeklinde konuştu.
(Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir