• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Bakanlıktan ÇED raporuna onay
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen Kapsam Belirleme ve İnceleme Değerlendirme Komisyonu, Kazanlı`da bulunan Soda Sanayi Fabrikası Sülfürik Asit Üretim Tesisi ile ilgili ÇED Raporunu tamamladı.


Rapora göre söz konusu bölgede yapılacak Sülfürik Asit Üretim Tesisi, çevre ve insan için herhangi bir zarar ve risk taşımıyor. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Müdürlüğü yazısında, Mersin İli Akdeniz İlçesi Kazanlı Yerleşkesi Mevkiinde Soda Sanayi A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Sülfürik Asit Üretim Tesisi Projesi" ile ilgili olarak sunulan ÇED Raporunun ilgili komisyon tarafından incelendiği ve değerlendirildiği belirtiliyor.


Sülfürik Asit Üretim Tesisi hakkında ÇED Yönetmeliğinin 14`üncü maddesi gereğince "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildiği belirtilen yazıda, "Olumlu kararının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından halka duyurulması gerekmektedir. Söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer`i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan izin alınması ve ÇED Yönetmeliğinin 18`inci maddesi gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığımıza; projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir" deniliyor.


ÇED Raporunun olumlu çıkmasının her şeyin bittiği anlamına gelmediğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, "Aksine bundan sonra daha gür bir sesle bu konuyu kentimiz ve ülke gündemine taşıyacağız. Hukuki, yasal çerçevede her türlü girişimde bulunacağız. Halkımızın ve çevrenin olumsuz etkileneceği, kentimizin üzerine adeta bir kâbus gibi çöken bu sülfürik asit tesisini durdurmak için, başta yöre halkımız olmak üzere tüm Mersinlilerin desteğine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki Mersin halkı da bu mücadelede Kazanlı halkının yanında olacaktır" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir