• DOLAR 32.278
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2455.478
  • ...
Batman Barosundan BM-GYC`ye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu Başkanı Av.Ahmet Sevim ve Baro yönetimi 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla kısa adı BM-GYC olan Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetini ziyaret etti.


Başkan Uğur Kapuci ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Baro heyeti Baro Başkanı Ahmet Sevim`e yönetimden Av.Ferman Yardımcı, Av.Cenk Eren ve Av.Bedri Tokgöz eşlik etti.


Batman Barosunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Sevim, meslek örgütü olduklarından yaptıkları çalışmalarda aslolan faaliyetler olduğunu belirterek, "O yüzden bizim için aslolan saha çalışması ve basına yansımayan kendi içimizde yaptığımız çalışmalardır. Bunlar çoğu zaman basına yansımıyor" dedi.


Batman`ın sorunları ve basının karşılaştığı sorunlara karşın Baronun yapacakları üzerinde durulan ziyarette Baro Başkanı Av. Ahmet Sevim, basının hukuki olarak sıkıntı ile karşılaşmaması için Baro olarak hem hukuku bilen, hemde gazetecilik yapan deneyimli kişilerin konuşmacı olarak katılacağı eğitim amaçlı bir panel düzenlemek istedikleri düşüncesini Cemiyet üyelerine iletti.


Başkan Kapuci ve yönetim kurulu üyeleride bu düşünceye katılarak olumlu olacağını belirttiler. Av. Sevim, Mayıs ayı içinde veya Haziran başında bu düşüncelerini gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.


Birleşmiş Milletler 20 Aralık 1993`te gerçekleştirdiği toplantısında 3 Mayıs gününün "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kutlanmasına karar vermişti. (Sezer İlbasan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir