• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
DİAYDER iddianamesinde Kürtçe suçlandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

PKK’ye yakınlığıyla bilinen DİAYDER hakkında hazırlanan iddianamede, PKK yapılmaması içerisinde olduğu iddia edilen İBB personelinin kullandığı Kürtçe kelimeler hakkında akıl almaz ifadeler yer aldı.

Cüda kelimesi ‘PKK terminolojisi’ kabul edildi

DİAYDER mensubu İBB personelleri hakkında hazırlanan iddianamede, “Ülkemizde kullanılan Kurmanci lehçesinin içinde bulunmayan yöre halkı tarafından kullanılmayan sonradan PKK/KCK terör örgütü tarafından kullanılan ve benimsenen Civak (topluluk, cemaat) Bawermend (inanlar) Heja (değerli) Jiyan (yaşam) Henber (Karşı) Rumet (onur, şeref) Parastın (savunma) Armanç (amaç) Navent (orta) Taybet (Özel) Astengi (sıkıntı) Aşiti (Sulh, adalet) Ol (din) Cüda (ayrı) Davi (son) Wekhavi (Benzerlik, eşitlik) Bersıw (cevap) ve Rojhılat (Doğu) Kürtçe terminoloji kullanıldığı tespit edilmiştir” denildi.

Kürtçe kriminalize ediliyor

Yüzyıllardan beri Kürtlerin kullandığı kelimelerin PKK’ye mal edilmesi ve kriminalize edilmesi tepkiyle karşılandı. Halen milyonlarca Kürdün kullandığı kelimelerin ve dilin ‘PKK terminolojisi’ olarak tanımlanması ve iddianamenin kabul edilmesi, devlet hafızasının Kürtçe'ye bakışında sorun olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir