• DOLAR 32.223
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2458.983
  • ...
Sözlü mülakatın kaldırılması talep ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yıllarca emek veren öğretmen adayları KPSS’den yüksek puan almalarına rağmen hayalini kurdukları öğretmenliğe bir adım uzaktayken haksız bir şekilde mülakatta elenmeleri kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

KPSS’den yüksek puan alan öğretmen adayları mülakatta ise düşük puan verilerek tercih etme hakları ellerinden alındı. Binlerce mülakat mağduru hukuksuz uygulamaya son verilmesini isterken, eğitim sendikaları da bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyor.

 

Mülakat mağduru öğretmen adayları ile eğitim sendikaları Milli Eğitim Bakanlığı'ndan söz konusu bu hukuksuz uygulamanın iptal edilmesini ve hak ettikleri atamaların yapılmasını istiyor.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, sözlü mülakatın kaldırılması için gereken adımların atılması gerektiğini ifade etti.

KPSS’den yüksek puan alanların mülakatta elenmesinin doğru olmadığını ifade eden Gök, sözlü sınav uygulamasının, binlerce öğretmen adayını mağdur ettiğini belirtti.

Mülakat uygulamasından kaynaklanan şikâyetlerin gündeme alınması ve öğretmen adaylarının yaptığı itirazların ise bir an önce neticelendirilmesi gerektiğini belirten Gök, sosyal hukuk devletinin gereğinin yerine getirilmesini istedi.

“Anlatılanlar doğruysa ortada gerçekten vahim bir durum var”

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatı ile ilgili ciddi iddiaların söz konusu olduğunu ifade eden Gök, “Sınav notu yüksek olduğu halde mülakattan düşük not alan eğitimciler haksızlığa uğradıklarını iddia edip, bunun sebebini soruyor ve anlatılanlar doğruysa ortada gerçekten vahim bir durum var. İnsanlar hiçbir suçunun olmadığını, FETÖ ya da PKK gibi adı terör örgütleriyle hiçbir bağlarının olmadığını ifade ediyor. Hatta bazısı geçen yıl mülakat puanının yüksek olduğunu bu yıl ise anlamsız bir şekilde düşük verildiğini söylüyor ve haklı olarak bunun sebebini soruyor.” dedi.

“Mağduriyetler söz konusu ise mutlaka giderilmeli”

Yetkililerin bu iddiaları ciddiyetle araştırıp düşük not verilme sebeplerini kamuoyu ile paylaşması gerektiğini ifade eden Gök, “Eğer mağduriyetler söz konusu ise mutlaka giderilmeli, birilerinin hatası, ihmali veya toplumu yanıltmaya yönelik bir manipülasyon ya da ‘bakın haksızlık var, adaletsizlik var’ diyerek hükümeti zora sokmak için yapılmış bir provokasyon söz konusu ise insanların mağduriyetlerinin ve hükümeti zora sokan bu eylemin müsebbibleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli öğretmen istihdamında uygulanan mülakat sürecinin, adaletsizliklere sebep olduğunu dile getiren Gök, “Ayrıca günümüzde halk arasında sadece torpil bulma arayışına sebep olduğu düşünülen objektif kriterlerden yoksun her türlü sözlü mülakat da kaldırılmalıdır.” diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir