• DOLAR 32.264
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2478.77
  • ...
BDP`nin Siyonist davetlilerine sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam ve Kudüs Mavesseret Tsion Belediye yetkililerinin BDP`li belediyenin davetlisi olarak geldikleri Diyarbakır`da Mavi Marmara şehitlerine hakaret ederek Siyonist katliamı savunmalarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Konu ile ilgili Mavi Marmara Gazileri ve Şehit Ali Haydar Bengi Derneği adına açıklamada bulunan Mehmet Seyde, Siyonist belediye başkanı Sharam ile bu kişinin Diyarbakır`da küstahça açıklamalarda bulunmasına imkan sağlayan BDP`li Sur Belediyesine sert tepki gösterdi.

 

Siyonistler Diyarbakır`da şehidi ve sevenlerini aşağılamıştır
Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam`ın Diyarbakırlılara ve özelde Mavi Marmara`da İsrail ordusu tarafından şehit edilen 9 şehide özelde de Şehit Ali Haydar Bengi`nin aziz hatırasına, Mavi Marmara Gazilerine ve sevenlerine hakaret ettiğini ve küstahça açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Seyde, "Mavi Marmara katliamının üçüncü yıldönümüne 25 gün kala bu ziyaretin yapılması ve bu küstahça açıklamanın Şehit Ali Haydar Bengi`nin memleketi olan Diyarbakır`da yapılması ve Diyarbakırlı bir belediye başkanı tarafından ağırlanması ayrı bir hakaret ve aşağılayıcı bir durum haline gelmiştir." dedi.

 

Seyde, "Söz konusu İsrailli Belediye Başkanı Arie Shamam, 9 Mavi Marmara aktivistin şehit edilmesini İsrail`in kendini savunması olarak nitelendirmesi ve sadece bir özür dileme ile bu katliamın geride kaldığını söyleyerek hem Diyarbakırlılara hem Şehit Ali Haydar Bengi`nin aziz şehadetine hem de şehidin ailesine ve sevenlerine kendi memleketlerinde aşağılamış ve hakaret etmiştir. Bu küstah belediye başkanına bu fırsatı ve bu alçakça sözleri bu memelekette söyleme olanağı sağlayan Diyarbakırlı bir belediyenin olması ise Diyarbakırlılar olarak bizleri derinden yaralamıştır.

 

"israilli Belediye Başkanının Diyarbakır`da yaptığı bu konuşma kabul edilemez bir açıklama olarak görüyor ve bu katliamın bir özür dileme ile bitmediğini, sorunun aşılmadığını, geride kalmadığını tüm kamuoyuna bildiririz." Seyde açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Söz konusu katil İsrail devleti, bu meseleyi böyle ukalaca ve ahmakça açıklamalarla da yüzüne gözüne bulaştırdı ve bulaştırmaya da devam ediyor.

 

Yahudi zihniyetinin ukalaca örneğine bu kez de Diyarbakır`da şahit olmak bizleri yaralamış ve büyük bir tepkiye neden olmuştur. Hem de Gazze`nin yeni bombalandığı bu zamanda Diyarbakır`da bu açıklamaların yapılması ve buna bir belediyemizin alet olması kabul edilebilir bir durum olmamıştır. Tüm yetkilileri, bu küstah şahısları sahabeler ve peygamberler diyarı olan Diyarbakır`da ağırlamalarına bu saatten sonra son vermelerine, Mavi Marmara şehitlerinin aziz hatıralarına uygun bir şekilde davranmalarına ve toplumumuzun değerlerine sahip çıkmalarına davet ediyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir