• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
İhya Der`e Zulüm İzmir`de Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İZMİR - Elazığ İhya-Der üye ve yöneticilerine verilen 150 yıllık cezanın Yargıtay 9. Ağır Ceza Dairesi`nce onanmasına tepkiler artarak devam ediyor. Son olarak bir tepkide İzmir`den geldi. Mustazaf-Der İzmir Şubesi öncülüğünde Konak Meydanı`nda saat 14.30`da toplanan Müslümanlar, hukuksuz kararı kınadı. 

Protesto eyleminde basın açıklamasını okuyan Mustazaf-Der İzmir Şube Başkanı Cemil Genç, Hükümetin kurulan komploları ve yapılan hukuksuz muameleleri görmediğini belirtti. Genç sözlerini şöyle sürdürdü, "Elazığ İhya Der`i illegal bir yapı gibi göstermek için operasyon sırasında CD ve dokümanlar derneğe bırakıldı. Yasal faaliyetler dahi suç gibi gösterilerek, kolluk-yargı paslaşması ile dernek üyeleri insafsızca, haksız yere cezalandırıldılar. Başka yapılara yönelik yapılan bu türden komploları gören hükümet, nedense İhya-Der ve aynı paralelde çalışan derneklere kurulan komplo ve hukuksuz muameleleri görmüyor." 

Ergenekon operasyonlarında ele geçen irtica eylem planında İslami kurum ve kuruluşlara bu türden komploların yapılacağının belirtildiğini ifade eden Genç, akredite olan bazı yapılara yönelik bu türden komploların varlığının kabul edilerek, üzerine gidildiği, ancak akredite olmayanlara karşı uygulandığında ise sessiz kalındığını söyledi. 

Genç, Mahkeme`nin kararında suç olarak sayılan faaliyetleri şöyle sıraladı; "Haftalık seminer toplantıları yapmak, Kutlu Doğum etkinliği yapmak, Hz. Hüseyin ve Kerbela tiyatro gösterimi yapmak, İsrail`den izin almadan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmak, Diyarbakır`daki kutlu doğum etkinliğine katılmak, Filistin`e destek mitingleri düzenlemek, Mekke`nin fethini kutlamak." 

Karanlık yapılarak ve devlete seslenen Genç, "Müslüman halkımız ile aramıza girmek için camiamıza karşı uyguladığınız komplo ve tuzaklardan, iftira ve karalamaktan vazgeçin. Tüm provokasyonlarınıza rağmen aklıselimle hareket edip, hukuk çerçevesi içinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. 

Hükümete seslenen Genç, "Adil ve tarafsız olun! Başka camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara karşı çıktığınız gibi bize yapılan hukuk dışı uygulamalara ve kurulan komplolara da karşı çıkın. Müslüman halkımızın dini üzerindeki engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yapın" dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından grup, tekbirler eşliğinde dağıldılar.

İlyas Yıldız - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir