• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Van Özel Ak Hastahanesinde İnanca Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 VAN - Dün saat 10:30 sıralarında Van `da faaliyet gösteren Özel Ak.. Hastanesine hasta olan 2 aylık bebeğini götüren Ferhat Tasan ve eşi, kendilerine bir personel tarafından yapılan muamele karşısında neye uğradıklarını şaşırdılar.

 
İslami hassasiyetinden dolayı giydiği çarşafa hakaret eden personel Ş. C. çocuğunu tutmaya çalışırken tesettürüne riayet eden ve eli değmesin diye elini çeken M. Tasan hanıma "bırakın bu işleri, herkes çağ atladı, siz daha bunları düşünüyorsunuz" diyerek aşağıladı. Söylenen söz karşısında sert tepki gösteren baba Ferhat Tasan, idareye başvurarak şikâyetini dile getirdi. Yönetimin ise olaya karşı duyarsız kalarak bir tutanak bile tutmadığını söyledi.
 
Tasan, " Ben yönetime derdimi anlatıyorum, onlar ise olaya duyarsız kalarak bir iki laf ile beni başlarından savmaya çalışıyorlardı. Bu adamın ilk vukuatı değil. Daha önce de bizim aileden ve başkalardan da bu şahıs hakkında birçok şikayet olduğu halde halen bu adam burada korunuyor ve müsaade ediliyor. Başka bir kadının ayak bileğinin filimi çekilecek. Bile bile bacağının hepsini açmaya çalışıyor, tepki gösterene ise " ya ben de sizin kardeşiniz gibiyim" diyerek karşı tarafı susturmaya çalışıyor. Bu çirkefe bir dur demek gerektiğini düşündüğümden bu olayı onların istediği gibi örtbas etmeyi uygun görmedim." diyerek tepkisini ortaya koydu.
 
Konu ile ilgili kendileriyle görüştüğümüz Hastane Müdürü Ömer Ceylan olayı doğrularken, olaydan üzüntü duyduklarını ancak idare tarafından bu konu üzerinde durulacağını ve olaya sebebiyet verenlerin gerekli karşılığı bulacağını belirterek bu yaşananların kurumları açısından da tasvip etmedikleri bir olay olduğunu dile getirdi.
Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir