• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
Mustazaf Der`den NTV`ye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf Der (Mustazaflarla Dayanışma Derneği) Diyarbakır Şubesi, Şeyh Said ve 46 arkadaşının idam edilerek şehit edilmelerinin 86. Yıldönümünde Batıkent Meydanı`nda geçtiğimiz Çarşamba günü bir etkinlik düzenledi.

BDP`liler ve birleşenleri ise, aynı gün Dağ Kapı Meydanı`nda bir anma programı düzenledi. Ulusal yayın yapan NTV haber televizyonu ise, Mustazaf Der`in Batıkent Meydanı`ndaki etkinliği, BDP`nin etkinliğiymiş gibi servis etti.

Bunun üzerine yazılı basın açıklaması yapan Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını söyledi. Güler, "29 Haziran Çarşamba günü Mustazaf Der olarak, Şeyh Said ve 46 arkadaşının idam edilerek şehit edilmelerinin 86. Yıldönümünü nedeniyle Batıkent Meydanı`nda bir anma programı düzenledik. BDP ve bazı STK`lar ise, aynı gün ve farklı saatte Dağ Kapı Meydanı`nda bir program düzenledi. 30 Haziran Perşembe günü ise, ulusal haber kanalı NTV, bizim yaptığımız etkinliğin görüntülerini servis ederek, BDP`nin Şeyh Said için anma programı düzenlediğini ve ilk kez haremlik/selamlığa dikkat ettiğini vurguluyordu. Keşke BDP`liler, bütün etkinliklerinde haremlik/selamlığa riayet etse, ama bundan bir art niyet var. Bizler, NTV`yi ve programı sunan Oğuz Haksever`i bu yanlışı düzetmeye davet ediyoruz." dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir