• DOLAR 32.227
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2421.308
  • ...
Haydi Peygamber Sevdalıları 5 Mayıs ta Kazlıçeşme`ye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - 5 Mayıs`ta Kazlıçeşme Miting Alanı`nda yapılacak "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum Mevlid etkinliği için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Bölgesi Koordinatörü Cengiz Kurtaran, büyük etkinlik öncesi İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.
 
Öncelikle hazırlıklarınız hangi aşamada paylaşır mısınız?
Öncelikle Kutlu Doğum etkinliklerine göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı ajansınıza Platformumuz adına teşekkür ediyorum. Hazırlıklarımız etkinlik günü yaklaştıkça daha da yoğunlaştı ve hazırlıklarımızın son aşamasındayız. Şu an yoğun şekilde tanıtım ve davet için tüm üye ve gönüllülerimiz seferber olmuş durumda ve İstanbul`un her tarafına davetimizi ulaştırma çabasındalar. Reklam ve tanıtım için bastırdığımız 5 yüz 50 bin el ilanı, çeşitli ebatlarda 100 bin adet kâğıt afiş (ki bu afişler işyerlerine, araçlara ve duvarlara asıldı), 600 adet çeşitli ebatlarda dev brandalar ve cadde brandalarımız bastırılarak en merkezi noktalara asılmış durumdadır. Ayrıca hazırladığımız özel davetiyelerimizle tüm sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, basın yayın kuruluşlarına, yazarlara ve resmi kurum ve kuruluşlara ziyarette bulunarak etkinliğimize davet ediyoruz. Amacımız bu mübarek etkinlikten herkesi haberdar etmek ve Peygamber`e (sav) olan sevgimizi hep beraber ilan ederek layık ümmet olmak için gayret göstermektir. Bunun yanı sıra doktorlardan gönüllü sağlık ekibi kurulmuş ve sağlık çadırı hazır durumda olup yaşanacak sıkıntılara acil müdahale edecekler. İhtiyaç sebebiyle emzirme çadırı, kayıp eşya ve kayıp çocuk çadırı kurulacak. Ayrıca etkinliğe son 2 gün kala anons araçlarımız İstanbul`umuzun dört bir tarafında ve en ücra yerlerinde peygamber sevdalısı halkımızı etkinliğe davet edecekler ve bölgelerinde ki araç kalkış noktalarını halkımıza duyuracaklar.
 
Halkın teveccühü nasıl, afiş asmada veya dağıtımında karşılaştığınız ilginç bir olay varmı?
Elhamdülillah geçen yıla göre halkımızın etkinliğe olan özleminin daha da pekiştiğini ve etkinlik gününü dört gözle beklediklerine şahit olmaktayız. Afişlerimizi ve tanıtım brandalarımızı asma konusunda halkımızı son derece hoş görülü ve heyecanlı gördük. Bu konuda duyarlı davranmalarının yanı sıra asmak için yardımda bulundular. Özellikle şehir içi taşımacılığı yapan minibüs ve dolmuş şoförlerinin araçlarına afiş asmamız için konuşup ziyaret ettiğimiz anda büyük bir sevinç ve mutlulukla davetimizi kabul ettiklerini ve kendilerinin bizden daha fazla afiş talebinde bulunarak minibüslerini afişlerimiz ile donattıklarına şahit olduk. Ayrıca özellikle afiş dağıtmak için platformumuza başvurarak bu konuda büyük bir özveriyle el ilanı dağıtmak ve afiş asma konusunda hizmette bulunmak isteyenler oldu. Özellikle beni duygulandıran bir hadise de bu çalışmaya ortak olmak isteyen peygamber sevdalısı yaşlı amcamızın heyecanı ve dinamikliği olmuştur. İlerlemiş yaşına ve rahatsız olmasına rağmen dernek bünyemizde yapılan çalışmalara katılmak istemiş, görev almış ve bu konuda çok ciddi çalışmada bulunmuştur. Dolayısı ile genci ve yaşlısıyla bu kutlu sevdanın yükselmesi ve yeşermesi için üye ve gönüllülerimiz gece-gündüz demeden reklam ve tanıtım afişlerini astılar ve yüzbinlerce eve el ilanları ile "Biat Ediyoruz" ve "Nura Muhammed" adlı 2013 Kutlu Doğum CD`lerini ev ev dolaşarak dağıtacaklar ve halkımızı etkinliğe davet edecekler.
 
Programa yabancı katılımı olacak mı davet ettiniz mi?
Programımıza davet ettiğimiz birçok yabancı davetlimiz var. Onlarında bu kutlu etkinlikten nasiplenmelerini ve davetimize icabet etmelerinin bizi sevindireceği mesajını kendilerine ulaştırdık ve davette bulunduk. İnşallah etkinliğimizde yabancı birçok misafirimiz de olacaktır.
 
Etkinlik alanına ulaşımı nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?
Biliyorsunuz İstanbul ulaşım konusunda zorlukları olan bir şehirdir. Biz Anadolu yakasında 18 ve Avrupa yakasında 46 nokta da olmak üzere toplam 64 noktadan etkinlik alanına araçlar ile katılımcılarımızı taşıyacağız. Bu konuda hazırlıklarımız var. Biz bütün gayretimizle araç kalkış noktalarına gelen katılımcılarımızı mağdur etmeksizin etkinlik alanına taşıyacağız. Ancak burada özellikle değerli Peygamber sevdalısı halkımıza birkaç hususta duyuruda bulunmak istiyoruz. Birinci husus imkânı ve araçları olan kardeşlerimizden etkinlik alanına kendi imkân ve araçlarıyla gitmeleri, İkincisi "bu hayırlı hizmette bende yardımcı olmak istiyorum" diyerek gerek kendi araçları ile ve gerekse platformumuz ile irtibata geçerek araç tahsisinde bulunmak isteyip etkinlik alanına katılımcıların taşınmaları hususunda yardımcı olmalarını duyurmak istiyoruz. İstanbul`umuzun kalabalık ve çok geniş alanını düşünecek olursak bu konuda ne kadar çaba sarf edersek yine de ihtiyaç olacaktır. Bu konuda yardımcı olmak isteyen hayır sahipleri 0534 431 00 00 No`lu telefondan irtibat kurabilirler.
 
Programa katılım ile alakalı bir öngörünüz var mı?
Doğrusu bugüne kadar etkinlik ve programlarımızda sayı ile alakalı bir takıntı içine girmedik. Gözlerimizin Nuru Peygamberimizi (sav) anmak, anlatmak, sünnetini yaşamak ve yaşatmak bizim için en büyük onurdur. Bizim O`nu (sav) anmamız bizi değerli kılacak ve şerefli yapacaktır. Zaten Peygamberimizi (sav) Allah Kur`an-ı Kerim`de övmüş ve O`nu âlemlere rahmet olarak göndermiştir. Tüm İstanbul ve Türkiye bir araya gelsek peygamberimizi (sav) ansak ve anlatsak yinede layıkıyla ümmet olma görevimizi yerine getirmiş olamayız. Biz Muhammedi sevdanın günbegün arttığını çok net olarak müşahede ediyoruz. Meydanlara toplanan kalabalıklar halkımızın peygamber sevdalısı olduğunun ispatıdır. Biz halkımızın etkinliklerimize rağbet göstermesini tamamıyla Rabbimizin büyük bir lütfu ve inayeti olarak görüyoruz. Rabbimiz bizi böylesine büyük ve kutlu bir göreve layık gördüğü için O`na sonsuz sayıda hamd ile tesbih ederiz.
 
Son olarak İstanbul`daki Peygamber sevdalılarına çağrınızı alabilir miyiz?
Özelde tüm İstanbullu ve genel olarak Peygamber aşığı tüm halkımızı Kazlıçeşme Meydanı`na bekliyoruz. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. İstanbul`umuz bütün Türkiye`yi bağrında barındıran ve bu konuda bir benzeri olmayan bir şehrimizdir. Çünkü Türkiye`nin bütün coğrafi bölgelerinden tutun her ilinden, her ilçesinden, her köyünden ve her mezrasından insan İstanbul`umuzda ikamet etmektedir. Sizin vasıtanızla özellikle bu konuda davetimizi bir daha yeniliyoruz. İstanbul`da bizimle beraber Muhammedi coşkuyu yaşamak isteyen tüm peygamber sevdalılarını etkinliğimize davet ediyoruz. Bu konuda uzakta olup davetimize icabet edemeyecek durumda olanlar, mutlaka İstanbul`da yaşayan akrabalarına, tanıdıklarına ve sevdiklerine ulaşarak bizim adımıza onları etkinliğe davet etsinler. Son olarak diyoruz ki, "Haydi Peygamber Sevdalıları 5 Mayıs ta Kazlıçeşme meydanında buluşalım". Ve hep beraber Resulullah`a (sav) sevgimizi ve özlemimizi salâvatlarla haykıralım. (Mehmet Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir