• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Tarihte Bugün: 21 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21 Aralık’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1876: Osmanlı Devleti’nde Meşrutiyet ilan edildi; ilan edilen bu anayasal yönetime Birinci Meşrutiyet denilmektedir. (Osmanlı Devleti’nde Meşrutiyet ilan edildi)

1918: Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin, İttihat ve Terakki’nin çoğunlukta olduğu Meclis-i Mebusan’ı feshetti. (Sultan Vahdettin Meclis-i Mebusan’ı feshetti)

1979: Sovyetler Birliği, Afganistan’ı işgal etti; böylece 9 yıl sürecek olan fiili işgal ve zulüm süreci başlamış oldu. Afgan Cihadı’nda Mücahitler, 9 yıl boyunca en zayıf silahlarla ve imkânsızlıklar içinde çağın en gelişmiş ordularından biri olan Kızılordu’ya karşı, modern zamanların en büyük direnişini zaferle taçlandırmış ve bu konuda tüm dünya mazlumlarına model oluşturmuşlardır. (Sovyetler Birliği, Afganistan’ı işgal etti)

1989: ABD, Panama’yı işgal etti. Aralık 1989’da Panama’nın ABD tarafından işgaliyle sonuçlanan çatışmalar başladı. (ABD, Panama’yı işgal etti)

1990: Halka yapılan zulüm ve baskıları şikâyet etmek için Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kaymakamlığı’na giden köylülere ateş açıldı; 1 kadın ve 1 çocuk katledildi (Köylülere ateş açıldı; 1 kadın ve 1 çocuk katledildi)

1996: Kumarhanelerin kapatılması kararı, Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi. Kumar oynamak ve oynatmak yasaklandı ama Milli Piyango İdaresi vasıtasıyla çeşitli kumar ve şans oyunları, devlet eliyle oynatılmaya devam ediyor (Kumarhanelerin kapatılması kararı, Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi)

2000: 23 Nisan 1999’a kadar işlenen suçlardan dolayı şartla salıvermeye, dava ve cezaların ertelenmesine olanak sağlayan yasa, TBMM Genel Kurulu’nda aynen kabul edildi. Yasa aynı gün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandı. Kısmi af içeren ve kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen yasadan, siyasi mahkûmlar yararlandırılmamış sadece adli suç işleyenler kapsama alınmıştı. (Şartlı salıverme yasası)

2015: Yanında çalışan kadınlara cinsel tacizde bulunduğu ifade edilen işgal rejimi içişleri bakanı terörist Silvan Şalom, bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu. Bu olay siyonistlerin üst düzey yetkililerinin de ne kadar sapık bir anlayış içerisinde olduklarını gözler önüne serdi. (Tacizci üst düzey Siyonistler)

Bu haberler de ilginizi çekebilir