• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Tarihte Bugün: 20 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

20 Aralık’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

820: Dört büyük mezhepten Şafiî Mezhebi’nin kurucusu Büyük İmam Muhammed bin İdris Eş-Şafiî vefat etti. Hicri 150, miladi 767 yılında Filistin’in Gazze şehrinde doğdu. İmam Şafiî, 7 yaşında Kur’an-ı Kerim’i; 10 yaşında da İmam Mâlik’in ‘El-Muvatta’ adlı hadis kitabını ezberlemiş ve 15 beş yaşına geldiğinde, fetva verebilecek bir seviyeye ulaşmıştı. Hicri 204, miladi 820’de Receb’in son Cuma günü Mısır’da vefat etti ve orada defnedildi. (Büyük İmam Muhammed bin İdris Eş-Şafiî vefat etti)

1522: Avrupalı şövalyelerin bir karakol gibi kullandığı Rodos Adası Osmanlı’nın eline geçti. Kanuni Sultan Süleyman, Rodos Şövalyeleri’nin teslimiyetini kabul etti ve adayı boşaltmalarına izin verdi. Şövalyeler daha sonra Malta’ya yerleşti. (Rodos Adası Osmanlı’nın eline geçti)

1683: İkinci Viyana Kuşatması’nın başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, mağlubiyetin sorumlusu olarak görülen Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa, boğularak idam edildi. (Sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa idam edildi)

1873: Şair, yazar ve düşünür Mehmet Akif Ersoy, doğdu. Mehmet Akif, Şair ve mütefekkir, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur’an mütercimi, milletvekili vasıflarıyla da bilinir. İstiklâl Marşı’nın yazarı olan Mehmet Akif aynı zamanda son dönem İslami mücadele verenler arasında yer aldı. (Mehmet Akif Ersoy, doğdu)

1955: 1954 seçimlerinden sonra DP’den ayrılan bazı milletvekilleri Hürriyet Partisi’ni kurdu. (DP’den ayrılan bazı milletvekilleri Hürriyet Partisi’ni kurdu)

1985: Türkiye’de ilk kez bir kadın, aynı anda 8 çocuk doğurdu. 5’i erkek, 3’ü kız olan sekizlerden 7’si bir gün, 1’i dört gün yaşayabildi.

1990: Komünist Yugoslavya’da, Müslüman halkların liderliğini yapmış, daha sonra da Bosna-Hersek’in bağımsızlık savaşında rehberlik etmiş Bilge Kral lakaplı Aliya İzzetbegoviç, Bosna-Hersek devlet başkanlığına seçildi. (Aliya İzzetbegoviç Bosna-Hersek devlet başkanlığına seçildi)

2014: Paralel yapı iddialarına yönelik soruşturmada İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği, Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkardı. (Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir