• DOLAR 32.461
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2442.774
  • ...
Filistin kaynıyor Gazze kuşatma altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - İşte Gazze`deki son saldırılar ve sonrasında yaşanan sürecin tüm detayları...
 
Filistin İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze`nin kuzey batısında bir motosikleti vurması sonucu Haytham Al Mishaal isimli bir Filistinli şehit oldu. İki Filistinli de yaralandı.
 
İsrail saldırısı sonucu şehit olan bir Filistinli ve iki yaralı Şifa Hastanesine ulaştı.
 
Gazze`de acil durum tüm binalar boşaltıldı
Gazze Sağlık Bakanlığı, son İsrail saldırılarından sonra acil durum alarmı verdi. Gazze hükümeti kentteki bütün binaları boşalttı.
 
Ayrıca, İsrail`in insansız hava uçakları Refah şehri semalarında yoğun bir şekilde uçmaya devam ederken, Filistinli direnişçiler de İsrail`in güneyine iki roket fırlattı.
 
Siyonistler sığınaklara kaçtı
İsrailliler alarm sesini duyduktan sonra sığınaklara kaçmaya başladı.

Atılan roketlerden sonra İsrail Gazze`deki iki noktaya daha hava saldırısı düzenledi.
 
İsrail: İki terörist kampını vurduk!
İsrail tarafından yapılan açıklamada, terörist kampı olarak tespit edilen iki noktayı vurduklarını söyledi. Açıklama Arapça yayın yapan İsrail`in sesi televizyonundan da yapıldı.
 
Peres: Halkın güvenliği için her şeyi yapacağız
İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ise yaşanan sıcak durum üzerine yaptığı açıklamada saldırıların nedeninin Gazze tarafından atılan roketler olduğunu savundu. Ayrıca Peres İsrail Halkı`nın güvenliği için elinden gelen herşeyi yapacağını belirtti.
 
Gazze kıyılarındaki balıkçı teknelerine yoğun ateş
Siyonist savaş gemileri Gazze`nin batı kıyılarındaki balıkçı teknelerine makinalı tüfekle yoğun bir şekilde ateş açtı.
 
İsrailli yerleşimcilerden bir gence saldırı
Bir grup İsrailli yerleşimci Filistinli bir genci fena halde dövüp bıçakladıktan sonra bir parka bıraktı. Filistinli gencin durumunun şu an çok ağır olduğu bildirildi.
 
Filistinli bir gençte İsrailli bir yerleşimciyi bıçakladı
Tulkarim kentinden 4 yıl İsrail zindanlarında kalan ve geçtiğimiz ay serbest bırakılan Salam Zağal (23), Siyonist yerleşimcilerin Filistinli genci bıçaklamasında sonra misilleme yaparak Siyonist bir yerleşimciyi bıçaklayıp öldürdü.
 
Saldırı üzerine diğer Siyonistler de Filistinli gence saldırıp ağır yaraladı. Salam Zağal, İsrail`deki Nislon Askeri Hastanesi`nde tedavi görüyor.
 
Süleyman Dağı ateşe verildi
İsrailli yerleşimciler, bıçaklama olayından sonra, Filistinliler`in elinde olan Burin köyündeki Süleyman Dağı`nı ateşe verdi. Onlarca zeytin ağacı yanarken, yangının devam ettiği öğrenildi. İtfaiyecilerin bölgeye girmesine izin verilmiyor.
 
İsrail`den Gazze sınırına tank sevkiyatı
Son olarak İsrail Ordusunun Gazze yakınlarına onlarca tank transfer ettiği kaydedildi.
(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir