• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
`İslami Siyasi Partiler Birliği fikri bizi heyecanlandırdı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcıları Bahattin Temel ve Sait Şahin`den oluşan HÜDA PAR heyetinin Mısır temasları devam ediyor.
 
Hür Dava Partisi heyeti Mısır`daki Suriyeli mültecilerle ilgilenen Zeyd bin Sabit Müessesesini ziyaret etti. Görüşmede Şam Alimler Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Muhammed Ebu`l-Hayr Eş-Şükri de hazır bulundu.
 
Hür Dava Partisi Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Mısır`a siyasi temaslar için geldik. İslami yapıları da ziyaret ederek onlarla tanışmak, yakından tanımak ve diyaloglar geliştirmek istiyoruz." İfadelerini kullandı. Yılmaz, Uluslararası İslami Partiler Birliği düşüncelerini buradaki partilere açtıklarını ve bu konudaki fikirlerini paylaştıklarını söyledi.
 
"Müslümanlar siyasi birlik oluşturmalı"
Zeyd bin Sabit Müessesesi Müdürü Suriyeli Prof. Dr. Ahmed Şahade de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.Şahade, ziyarette müesseselerinin kuruluş amacı, yaptıkları çalışmalar ve Suriye`deki gelişmeler ile ilgi bilgiler verdi.
 
Şahade, HÜDA PAR heyetine hitaben, "Parti kurmuş olmanıza sevindik. Müslümanların siyasi partilere ihtiyacı var. Siyasi partiler üzerinden Müslümanlar etkin olmalı ve siyasi birlik oluşturmalılar. Sizin İslami Partiler Birliği fikriniz bizi çok heyecanlandırdı. İnşallah gerçekleşir. " dedi. (Osman Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir