• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
HÜDA-PAR Heyeti Ebu Merzuk`la görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Heyeti, yeniden Hamas Siyasi Büro Lideri Halid Meşal`in yardımcılığına seçilen Musa Ebu Merzuk ile bir araya geldi. Hamas`ın Kahire`deki bürosunda gerçekleşen görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Görüşmede pek çok bölgesel mevzu konuşuldu.

Halid Meşal ile birlikte Ebu Merzuk`un yeniden seçilişini tebrik eden Hür Dava Partisi Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, "Filistinliler`in acılarını çok iyi anlıyoruz. Çünkü Filistinliler ile Kürtler aynı tarihi acıları yaşadı, emperyalistler her iki halka da aynı kaderi yaşattılar. Filistinli kardeşlerimiz yıllarca acı yaşadılar ve hala yaşamaya devam ediyorlar. Mazlum Filistin halkının kurtuluşu Filistin Devletinin özgürlüğü ile mümkündür. Filistin meselesini parti olarak kendi meselemiz görüyoruz ve bu yüzden parti programımızın da öncelikleri arasına aldık. Elhamdülillah, Türkiye halkı Filistin meselesine duyarlıdır. Bizler de sorumlu İslami yapılar olarak duyarlılığı canlı tutmaya çalışıyoruz. Hatta yakın zamanda kapatılan derneğimizin kapatılma gerekçeleri arasında Filistin için yardım toplama, gösteri düzenleme gibi faaliyetler de gösterildi. Biz, Müslümanların sıkı ilişki ve dayanışma içinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla onları ziyaret ediyor ve diyaloglar geliştiriyoruz. Hamas ile de var olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

Uluslararası İslami Partiler Birliği fikir ve tekliflerini Ebu Merzuk ile paylaşan M. Hüseyin Yılmaz, "Siyasi bir oluşum olarak bunun gerçekleşmesi, dünya Müslümanlarının birliğinin oluşmasına ve Müslümanların içinde bulunduğu durumdan kurtuluşa vesile olur inancındayız" ifadelerini kullandı.

Filistin meselesine olan duyarlılığı sürekli taktir ettiklerini ve bu konudaki memnuniyetlerini dile getiren Ebu Merzuk, İslami Partiler Birliği fikrinin de çok olumlu bir düşünce olduğunu, bunu Hamas içinde değerlendireceklerini ve bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Son durumları hakkında da bilgi veren Ebu Merzuk, "Suriye`de Suriyeliler`in yaşadığı zulmü Filistinliler de yaşıyor. Filistinliler oradaki direnişte yer alıyorlar. Ancak direnişçiler çok parçalı bir yapı. Direnişçiler ilerleme kaydediyor,r ancak Suriye askeriyesini ele geçiremiyor. Rusya, İran ve Çin gibi ülkelerin desteğine sahip olan Esed de bundan sonra direnişçilere üstün gelemez. Esed gitmeli, ancak Esed ile birlikte Suriye devleti yıkılmamalı. Bu olursa asıl anarşi o zaman başlar. ABD, Ürdün`de Esed`in ordusundan kaçan askerlerin de içinde bulunduğu 30.000 kişilik bir ordu hazırlamış. Bu ordu ile İslami direnişçilerin hakim olmaması için, Esed`i kendisi devirip, Şam`ın kontrolünü ele geçirmenin hesabını yapıyor" dedi.
(Osman Çelik-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir