• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Teymur: Camiler daha işlev hale getirilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman İl Müftü Vekili Mehmet Nedim Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Teymur ve beraberindekiler, camilerin İslam toplumundaki önemine değindi.

 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Nurettin Teymur, camilerin eski fonksiyonuna kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Camilerin sadece ibadet edilen mekanlar olmadığını vurgulayan Teymur, “Peygamber Sevdalıları Derneği olarak, Diyanet İşleri Başkanlığının camilerin tekrar ihya edilmesine yönelik yaptığı açıklamayla ilgili Batman Müftü Vekili Sayın Mehmet Nedim Yılmaz’ı ziyaret edip sohbet ettik. Camilerimizin eski fonksiyonuna kavuşması, kültür ve medeniyetimizin önemine binaen camilerimizin daha işlev hale gelmesi; gençlerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve hatta imamlarımızın daha iyi bilinçlendirip, camilerimiz ile ilgili neler yapılabilir diye hasbihal ettik. Sohbetimiz çok verimli geçti.” diye konuştu.

“Camilerimizi daha işlev hale getirelim”

Konuşmasında halka cami çağrısında bulunan Teymur, “Camilerimizi Allah rızası için daha işlev hale getirelim. Cami cemaati daha bilinçli olmalıdır. Çocuklarımızı camilerden mahrum etmeyelim. Cami toplumu demek İslam medeniyetinin kültürü demek, İslam’ın başarısı demektir. Bu minvalde yapılabilen ne varsa ivedilikle hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem Batman Müftülüğü hem de Peygamber Sevdalıları olarak elimizden geleni yapmaya çalışalım.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir