• DOLAR 32.423
  • EURO 35.196
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Şeyh Raid Salah: Davamız Kudüs ve Mescid-i Aksa'dır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'in işgal edilen topraklarındaki Hayfa kentinin Megiddo Hapishanesi'nde esir tutulan Şeyh Raid Salah, 6 aylık esaretinin ardından özgürlüğüne kavuştu.

Şeyh Raid Salah, hapisten çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, ilkelerine her zaman bağlı kalacaklarını ve bu ilkelerle Allah'a kavuşacaklarını; bu ilkelerin yaşlanmayacağını ve ölmeyeceğini, emekliye de ayrılmayacağını; bu ilkelerin tacının da Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak olduğunu belirtti.

Salah, cezaevinde iken maruz kaldığı uygulamalar hakkında da bilgi vererek "Her gün hücrede 'sürekli yalnızlığa' terk ediyorlardı. Ama Allah bana lütfetti... Benim cezaevinde hücrede iyice yalnızlaşmamı istiyorlardı. O yüzden tek kişilik hücreler kısmında da bütün ilişkilerin koparıldığı iyice yapayalnız kaldığım bir yere attılar." ifadelerine yer verdi.

Salah açıklamasında "Benim iyice dilsiz, zavallı, her şeyden ümidini kesmiş ve yenilmiş bir halde yaşamam istendi. Ama hayır, bin kez hayır." diyerek, çok yakın zamanda Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeyi planladığını dile getirdi.

Siyonist işgal rejimi sözde mahkemesi, Şeyh Raid Salah'ın cezaevinde kendisiyle irtibat kuracağı kişileri etkileyebileceğini, bunun da işgalcilerin güvenliği açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceği endişesiyle "hücre hapsi" kararı vermişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir