• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Konya`da Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Peygamber Sevdalıları Platformu, Konya`da Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinlik, Abdullah Azizsoy`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Koordinatörü Nezir Tunç yaptı.

Konuşmasına Allah`a hamd, Hz. Muhammed`e selamla başlayan Tunç, "Peygamber Sevdalıları Platformu 240 çıvarında Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi. Yüzler, binler, milyonlar Peygamber Efendimizi andı. Ve hep birlikte biat etti. Vilayetinin 1442`nci yılı ümmetin kurtuluş vesilesi ümmetin akan kanının durması vesilesi olsun" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarından Yakup ve Grup Davet okudukları ilahi ve ezgilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

İlahi ve ezgilerin ardından programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber gazetesi yazarı Özkan Yaman sahneye çıkarak bir konuşma yaptı.

Bu coşkunun bir gün dünyanın dört bir tarafa yayılacağını ifade eden Yaman, "Bu gün bu meydanda yüzlerce, binlerce insan toplanıyor. Yarın öbür gün Waşşigton`da, Telaviv`de, Kudüs`te, her yerde Resulullah`ı anmak için toplanacaktır" dedi.

Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliğinde elektriğe kapılarak şehit olan Sümeyye`den bahseden Yaman "Musab bin Umeyr`in sancağı elinden hiç düşürmediği, Uhut`ta sancağı canı uğruna bırakmadığını herkes biliyor. Asırlar sonra bugün Peygamber Sevdası uğruna, Sümeyye canı uğruna bu sevdayı bırakmadı. Diyarbakır`da Kutlu Doğum mevlidinde elektrik akımına kapılarak şehid olan Sümeyye`yi yıkayanlar alnında yanık bir iz ile lailaheillallah lafzını yazılı olarak görmüşler" dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan 6 yaşında ki Betül`ün okuduğu şiir herkesi duygulandırırken Grup Davet`in seslendirdiği ilahilerle meydanda büyük coşku yaşandı.

Daha sonra Molla Nizamettin Yalçın bir konuşma yaptı. Yalçın, "Rabbimizin çok sayıda Peygamber göndermiştir. Bütün Peygamberlerin görevi kula kulluk yapmaktan çıkarıp Allah`a kulluk etmektir" dedi.

Peygamberlerden Nuh Peygamberi örnek gösteren Molla Nizamettin Yalçın; "950 yıllık Peygamberlik yapan Nuh Peygamber, insanları Allaha itaat etmeye çağırdı. Ama kavmini Allah`a davet ederken kavmi, ellerini kulaklarına götürerek kulak tıkadılar. Nuh Peygamber Allah-u Teâlâ`ya `Onları hep seni davet ettim onlar yüz çevirdiler` dedi. Aynen Nuh Peygamber gibi pes etmeyeceğiz, anlatmaya devam edeceğiz. Kişi sevdiğiyle beraberdir. Kim kimi seviyorsa onunla haşr olunacaktır. Allah`ın mesajlarına dünyada kör ve sağı olmayın aksi takdirde ahrette de kör ve sağır haşr olunacaksınız. Sözlerinizde olduğu gibi yaptıklarınızla da Allah Resulü`nü destekleyin" dedi.

Program Molla Abdullah Asilsoy`un yapmış olduğu dua ile sona erdi.
(M. Ata Doğu/İlyas Yavuz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir