• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ağrı`da Peygamber sevdalıları stadyuma sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi ve Rehber Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin organizatörlüğünü yaptığı "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed" adlı etkinlik on binlerce Ağrılının katılımıyla gerçekleşti.
 
Sunuculuğunu Erhan Güler`in yaptığı Kutlu Doğum programı Yusuf Kenan Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur`an-ı Kerim`in ardından Vahdet İlahi Grubu mevlidhanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile program devam etti.
 
Grup Vahdet`in seslendirdiği ilahilerle halkın da eşlik etmesiyle coşku doruğa çıkarken bazı vatandaşlar adeta kendilerinden geçtiler.
Programa konuşmacı olarak katılan Rehber TV programcısı Abdulvahap Kaplan Hz Peygamaberin örnek hayatından kesitler aktararak yaptığı konuşmada Resulallah gelmeden kızların diri diri gömüldüğü dönemin zulüm ve haksızlığını anlattı. Kaplan, o dönemde kızların gömülmesinin adet olduğunu hatta kızlarını gömmeyenlerin şereften yoksun olarak addedildiğini ifade etti. Kaplan "Resulullah`ın gelişi ile bu adetleşmiş köhne zihniyetler ortadan kalkmıştır." dedi.
 
İslam kadınlara gereken değeri vermiştir.
İslam`ın kadınları gömülmekten kurtararak onlara en yüksek değeri verdiğine dikkat çeken Kaplan, cahili hayatında küçük bir kız çocuğunu öldüren bir sahabeyi örnek vererek konuşmasını şöyle sürdüdü, "Resulullah`ın teşrifinden önce kız çocuğu olan aileler kızlarını gömerek şereflerini geri kazanıyordular. Bugün stadyuma bakıyorum gelenlerin büyük bir çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor bu da gösteriyor ki kadınlar İslamın onlara verdiği değerin farkındalar ki bugün Resulullah`ı anmak için stadyuma akın etmişler."
 
Allah`ın Peygaberinin küçüklere yaklaşımını ve onlar nasıl terbiye ettiği ile ilgili bilgiler aktaran Kaplan, "Bir gün sahabelerden Bilal-i Habeşinin ezan okurken bir çocuğun ağzını büzerek onunla dalga geçtiğini gören Resulullah çocuğun yanına yaklaşarak O`na" Ne güzel sesin var hadi bir daha ezan okusana" dedi. Çocuk mahçup bir eda ile ezan okumaya başladı. Resulullah bu sefer çocuğun başını okşadı. Rahatlayan çocuk bu sefer Resulullah efendimizden Müezin olmak istedi. Görüyorsunuz ey Peygamber aşıkları çocukları terbiye etmek için ceza vermek, dövmek çare değil güzel sözlerle bile onları en güzel ahlaka ve davranışa yönlendirebilirsiniz." dedi.
 
Grup Vahdet`in seslendirdiği ilahilerden sonra sahne çıkan Rehber Der Tiyatro Ekibi`nin sergilediği iki sahnelik oyundan sonra program okunan dua ile son buldu.
 
Aylar öncesinden duyurusu yapılan Milyar Salavat Kampanyası kapsamında Ağrılılar 2.5 trilyon Salavatı, milyonlarca Hatimi, Yasin-i Şerifi, İhlas Suresini ve Kelime-i Tevhidi Hz Peygamberi pak ruhuna ithaf ettiler.

(Ömer Adıgüzel/Mehmet Çetin/M.Emin Mağlay - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir