• DOLAR 32.221
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2458.06
  • ...
Adana Umut Der`den acil yardım çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Suriye`de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye`ye sığınan Suriyeliler büyük zorluklarla mücadele ederken Adana Umut Der Gıda Bankası, yardıma muhtaç aileleri yalnız bırakmıyor.

Adana`ya göç eden Suriyelilere yardımlarını sürdüren Adana Umut Der Gıda Bankası, hayırsever halkımızdan topladığı ev ihtiyaçları, gıda ve giysileri ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtıyor.

Derneklerine yaklaşık bin Suriyeli ailenin müracaat ederek yardım talebinde bulunduğunu kaydeden Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahaddin Yeniay, bu talebi karşılayabilmeleri için hayırseverleri göreve çağırdı.

Adana`daki Suriyeli sığınmacılar için acil yardım çağrısı yapan Yeniay; "Bize müracaat eden Suriyeli mülteci aile sayısı bine yaklaştı. Her gün bize onlarca mülteci aile başvurarak yardım talebinde bulunuyor. Dün derneğimize gelen mülteci aileler, kendilerinin karton, kilim üzerinde yattıklarını söylediler. Hatta bir kısmına da giderek evlerini gördük. Evlerine eski battaniyeleri sermişlerdi, yatakları olmadığı için bunların üzerinde yattıklarını öğrendik. Dernek olarak bu kişilere elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştık. Ama yardım talep eden ailelerin sayısı çok olduğundan dolayı yetiştirmekte zorlanıyoruz. Bundan dolayı hem gönüllü ve üyelerimizden hem de hayır sahiplerinden; özellikle kuru gıda, mutfak eşyası, yatak ve ev eşyası türünden yardımlar beklediğimizi belirtmek istiyoruz" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir