• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...

İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Gültepe, Türkiye'nin 81 ilinde üretimi ara vermeden sürdürdüklerini belirterek, "Pandemi döneminde çoğu sektör istihdam kaybı yaşarken biz 100 bin yeni istihdam yarattık." dedi.

İstanbul Hazır Giyim Ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir "hazır giyim ve tekstil ülkesi" olduğunu ifade ederek, dünyanın en büyük 5'inci, Avrupa'nın ise 3'üncü üretim üssü olduklarını söyledi.

Gültepe açıklamasında Türkiye'nin, hazır giyim üretimi noktasında bir marka olduğuna vurgu yaptı.

Mustafa Gültepe, üretim altyapısının iyileştirilmesi noktasında herkesin hemfikir olduğunu belirterek açıklamasında:"Stratejik plan ve hedeflerin kurgulanması gerekiyor. 10 yıllık, 15 yıllık hedeflerin tüm sektörler için ayrı ayrı netleştirilmesi lazım. Biz planlı bir büyümenin taraftarıyız. Öngörülebilirlik en büyük dileğimiz. Döviz kurlarının aniden çıkıp aniden düşmesi hem ihracatçıyı hem ithalatçıyı zora sokar. Enflasyon çerçevesinde stabil bir artışın olması, tüm paydaşlar için daha öngörülebilir bir süreç olur." ifadelerine yer verdi