• DOLAR 32.542
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2456.413
  • ...
Mirzabey köyünde Kutlu Doğum etkinliği - foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Köy-Der, Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı Mirzabey (Mirzebega) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Sunuculuğunu M. Ali Şimşek`in yaptığı etkinlik saat 13.30`da başladı.

Kur`an tilavetiyle başlayan etkinlikte Molla Burhan Kılıçaslan açılış konuşmasını yaptı. Açılış konuşmasından sonra etkinlik okunan Mewluda Muhammed`i ile devam etti. Mewluda Muhammed`iyi Fesih Tekin, Mücahid Oğur ve Rıdvan Yetiş okudu.

Mewlüdhanlardan sonra sahneye çıkan sanatçılar ilahilerini seslendirdiler. Sanatçılardan sonra Hira-Der Genel Başkan yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Kürtçe konuşma gerçekleştirdi. Şimşek konuşmasında yapılan etkinliklerin amaç ve gayesine değindi.

Şimşek konuşmasında, "Namuslu insan olmamız için, merhametli insan olmamız için, iyi komşu olabilmemiz için, birbirimize dost olmalıyız. Allah dostu olalım. Bundan başka hiçbir şey bize hoşluk vermez. Görmüyor musunuz bu insanlar yüz elli yıldan daha fazladır ne yapıyorlar ise de başarılı olmuyorlar. Ne yapıyorlar ise de sulh ve selameti insanların arasına koyamıyorlar. Güzellikler dünyaya getiremiyorlar. Ne yapıyorlar ise de fitneyi kaldıramıyorlar. Edepsizlik ve hayâsızlık kalkmıyor. Allah`ın sevdiği bu güzel ahlaklara insanlar muhtaçtır. İnsanlar Allah`ın Peygamberi yolunda olmadığı için bu güzellikleri Allah nasip etmiyor. Çünkü Allah bu güzel ahlaklara ulaşmayı Muhammed`e(a.s) tabi olmayla nasip ediyor. Vallahi onu tanımayanlar yüzyıl daha da eğer dua etse abit olsa da bu ahlaklara ulaşamayacak" şeklinde konuştu.

Molla Beşir Şimşek konuşmasının devamında Peygamber`in (a.s) insanlığa İslam dinini ulaştıra bilmek için yaşadığı zorlukları anlattı. Şimşek "O Peygamber ki bizim için başını kırdı. O Peygamber ki bizim için hicret etti. O Peygamber ki bizim için yüreğinin en mahbubunu feda etti. O Peygamber ki bizim için savaşlara katıldı. O peygamber ki insanlar bizim için onun başına toprak döktü. O Peygamber ki bizim için bizim kurtulmamız için insanlar onun yoluna diken döküyordu. Biz onu tanımadıkça onu hakiki iman getire bilirmiyiz. Onu tanımamız gerekmiyor mu? Bizim için ondan daha çok kim eziyet çekti" dedi.

Daha sonra sanatçılar tekrar ilahilerini seslendirdiler. Okunan ilahilerden sonra kapanış için Köy-Der yetkililerinden Vedat Yavuz dua okudu. Okunan duanın ardından etkinlik sana erdi. Etkinlikten sonra hazırlanan ikramlıklar katılımcılara dağıtıldı. (Masum Günaydın-İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir