• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
HÜDA-PAR İl Sağlık Müdürlüğüne ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - HÜDA-PAR Van İl Başkanı Av Rasim Saygın, Başkan yardımcıları Fevzi Doğan ve Faruk Tasan ile İl Sekreteri Cemalettin Ucak`tan oluşan heyet, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar`ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Acar, kentte sağlık alanında yapılan yatırımlardan söz ederek, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de içerisinde yer aldığı kampüs alanı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Sağlık Kampüsü çalışmaları temel atma aşamasına geldi"
Sağlık Kampüsü çalışmalarında temel atma aşamasına gelindiğini ifade eden Acar, "Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, KVC ve Kardiyoloji Hastanesinin inşaatlarına başlandı. Ayrıca programa alınan Adli Psikiyatri Hastanesi, Yüksek Psikiyatri Hastanesi, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi inşaatları da hastane kampüsü alanında yer alacak" dedi.
HÜDA-PAR Van İl Başkanı Av Rasim Saygın ise, kısa bir süre önce tüm Türkiye`de teşkilatlanmaya gittiklerini belirterek, Hür Dava Partisinin teşkilatlandırılmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Bölge halkı birçok alanda mağduriyet yaşadı"
Bölge halkının birçok noktada mağdur edildiğine değinen Saygın, "Bu coğrafyanın fakir halkı hem inanç, hem etnik kimlik, hem de coğrafyadan dolayı çeşitli sıkıntılar yaşadı. Doğusunda farklı batısında farklı renkte bir üllisyonun tesirinde bulunan Türkiye ve bölge siyasetinde dibe vuran ahlaki, insani ve vicdani erdemleri ihya etme duyarlılığımız ve sorumluluğumuz olmasaydı, siyasete girmezdik" şeklinde konuştu.

"Kentte bulunan zenginlikler değerlendirilmiyor"
Kentte bulunan zenginliklerin değerlendirilmediğine dikkat çeken Saygın, "İlimizde bulunan zenginlikler değerlendirilmediği için halen bölge halkı batı illerine çalışmaya gitmek zorunda kalıyor. Bu da bölgede bulunan zenginliklerin yatırımlara dönüşmediğinin bir göstergesidir" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir