• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Bakan Yazıcı: `Pirincinizi yiyebilirsiniz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Bir dizi toplantılara katılmak üzere Mersin`de bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yazıcı, "Yargı süreciyle ilgili bir şey söylemem mümkün değil ama pirincinizi yiyebilirsiniz" dedi.

 

Bakan Yazıcı Tüketiciyi Koruma Yasa Tasarısı ile ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi: "Tasarının üzerinde çalışıyoruz. Son aşamaya gelindi. İlgili bakanlıkların müsteşarlarıyla görüşmeler devam ediyor. Diğer kurumların da farklı görüşleri varsa onları da regüle edeceğiz. Amacımız mayıs ayında Bakanlar Kurulu`ndan meclise intikalini sağlamak. Gündemin yoğunluğuna bağlı ama mayıs ayında yapamazsak bu sene meclise taşıyacağız. Bakanlığımızın yasal düzenlemeleri çerçevesine baktığımız zaman birinci sırada tüketicinin haklarının korunması yer alıyor. Tüketicinin korunması kanunu yeniden düzenleniyor. Eski düzenlemeleri esas alıyoruz. 80-90 maddelik bir tasarı oluyor. Çalışmalarımız devam ediyor."
 

Son günler tartışma konusu olan ve bazı firma yetkililerinin de tutuklandığı GDO`lu pirinç hakkında ise Bakan Yazıcı şu değerlendirmelerde bulundu: "Ürünlerin GDO`lu olup olmadığı ve hangi ürünlerle GDO operasyonu yapılıp yapılmadığı konusunu bilecek olan bakanlık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. Gerek bakanımız gerek görevli arkadaşlar `dünyanın hiç bir yerinde pirincin GDO`lu olarak üretilmesinin mümkün olmadığını` ifade ediyorlar. GDO`lu olarak üretilen soya, mısır var ama pirinç yok. Kaldı ki burada söz konusu olan çeltik. Henüz kabuğundan ayrılmamış olan çeltik. Bulaşma olabilir. O da yargıda devam ediyor. Yargı süreciyle ilgili bir şey söylemem mümkün değil ama pirincinizi yiyebilirsiniz. Hele hele kilo sorununuz yoksa tereyağıyla pişirip yemenizi tavsiye ederim" diye belirtti. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir