• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
`Tek Gayemiz Vahdet Olmalıdır`- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- İslam Dünyası ve Müslümanların en büyük eksikliğinin vahdet ve birlik halkalarının dağılması olduğuna vurgu yapan Din Bir Sen Genele Başkanı Lütfi Şenocak, İlke Haber Ajansı`na vahdet konusunda değerlendirmelerde bulunarak; barış, huzur ve kardeşliğin adresini İslam olarak verdi.
 
Müslümanların en fazla ihtiyaç duyduğu vahdet konusunda İLKHA`ya bir demeç veren Din Bir Sen Genele Başkanı Şenocak, Müminler nerede yaşarlarsa yaşasınlar, hangi coğrafyada, hangi kıtada hayatlarını idame ettiriyorlarsa ettirsinler tek bir çatılarının olduğunu, bunun da vahdet çatısı olduğunun altını çizdi.
 
İslam kardeşliğinin, İslam birlikteliğinin, İslam yapısının temellerinin sağlam oluşturulması gerektiğini dile getiren Şenocak, vahdet konusunda ki değerlendirmesini daha şu ifadeler ile sürdürdü: "Maalesef İslam coğrafyasında kardeşliği, sevgiyi, barışı, huzuru ve vahdeti sağlayan çok ciddi adım ve atılımlar yapılamamaktadır. Burada da önümüze gelen ve bizi endişeye sevk eden ırki hareketlerdir. Peygamber Efendimiz (sav) Veda Hacı`nda, bütün ırkları nasıl ayakları altına almış ise bizde hangi soydan, hangi ırktan, gelirse gelsin; tek gaye ve mücadelemiz İslam birlikteliği olmalı ve İslam kardeşliği çerçevesinde bu vahdeti oluşturmalıyız."
 
Bölgede büyük sıkıntıların olduğunu hatırlatan Şenocak, burada genelde İslam kardeşliğinin dar çerçevede zedelendiğini söyledi.
 
Ulemanın İslami değerler noktasında halkı irşat edici tebligatlar sunması gerektiği çağrısında bulunan Şenocak, "Tek pencereden tek gözlükten bakmadan mezhep farklılıklarını da iyi hamurlaştırarak sadece tek çizgiden, tek yoldan gitmeden büyün mezheplerin hamurlaşacağı bir vahdeti de oluşturmak zorundayız. Bunu yaparsak inanın hiçbir çile ve ızdırap kalmaz ve Müslüman olmaktan İslami değerleri yaşamaktan herkes mutlu huzurlu bir hayat süreci içerisine girmiş olacak" tespitinde bulundu.
 
Şenocak son olarak, " İnşallah; barış, sevgi halkası büyür, Türkiye halkı ve çevremizde oluşan sıkıntılardan problemlerden de İslami değerler noktasında ki vahdetle kurtulmuş olacağız" şeklinde duada bulundu. (Osman İçli / Fesih Duymuş / İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir