• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Yazıcı PKK`nın Türkiye`yi Terk Etmesini Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Bazı programlara katılmak niçin Mersin`e gelen Bakan Yazıcı, CHP`li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan`ı ziyaret etti. Belediye binası girişinde Macit Özcan tarafından karşılanan Yazıcı, makam odasında gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını cevapladı.

Yazıcı, çözüm sürecinin iyiye doğru gittiğini kaydetti. Elinde silah bulundurarak insan hayatını ortadan kaldırmaya yönelik bir eylem hazırlığı içinde olanların bundan vazgeçerek ülkeyi terk edip yurt dışına çıkışa hazırlanıyor olmalarının ise gelecek açısından önemli olduğunu ifade etti.
 
Yazıcı şöyle konuştu: "Bunun kardeşliğimiz açısından çok kıymetli olduğu kanısındayım. Kim ne söylerse söylesin çıkış önemlidir. Nasıl olduğunu tartışmanın bu sürece bir katkısı olmaz. Serinkanlı olmamız lazım. Sürecin başlatılması ile çalışmalar milletimizin hassasiyetleri gözetilerek yürütülüyor. Milletimizin hassasiyetleri bizimde hassasiyetlerimiz. Bu açıdan kimsenin kaygı duymasına gerek yok. Bu sürece katkı veren ve bu sürecin içinde olan kişilerin açıklama yaparken sürecin tıkanmasına yol açmayacak özeni göstermesi gerekiyor. Değilse söylenecek çok şey var. Başlarsak konuşmaya çok şeyler söyleyebiliriz. Senaryolar üretende de var o senaryoları da tartışabiliriz. Ama esas büyük noktaya odaklanmamız lazım. Terörden arınmış bir Türkiye`nin kime yarayacağı ve böyle bir Türkiye`nin nasıl bir sıçrama yapacağı hepimizin ortak hedefi olması gerekiyor. O hedefe odaklandıktan sonra arada yapılan şeyler teferruattır. Süreç iyi gidiyor. İnşallah başaracağız."
 
CHP`li belediyeyi ziyaretinizde CHP`ye süreçle ilgili destek vermesi için bir mesajınız olacak mı? Şeklindeki bir soru üzerine ise Yazıcı, "Belediye milletimizin belediyesi ama belediye başkanı CHP`den seçilmiş. Ben öyle bakmıyorum. Bu tür mekanlar milletin mekanları. Dolayısıyla bu tür tartışmalar sürece katkı sağlamaz." şeklinde konuştu.
PKK`nın çekilmesi ile ilgili devletin bir planlamasının olup olmayacağı şeklindeki soruya ise Yazıcı,"Çekilme ilgili zaman planlaması ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. Ama bunların Türkiye topraklarında çekilmeleri yurt dışına gitmeleri önemli. İnşallah bunu kendi iradeleri ile sağlarlar." cevap verdi.
 
Yeni Anayasa`da geç kalındı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, yeni anayasa çalışmaları konusunda ise geç kaldıklarını ve en kısa zamanda yeni bir anayasa yapılması gerektiğini kaydetti. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir