• DOLAR 32.372
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2401.366
  • ...
SON DAKİKA
Tarihte Bugün: 11 Kasım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Kasım’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1914: Osmanlı Devleti, Birinci Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri’ne savaş ilan etti. İttihat ve Terakki’nin ihtiras ve basiretsizliği sonucu savaşa giren Osmanlı, savaş sonunda dağılma sürecine girmiştir. (Osmanlı Devleti, İtilaf Devletleri’ne savaş ilan etti)

1918: Almanya ile Müttefikler, Birinci Dünya Savaşı’nı bitiren Versaille (Versay) Antlaşması’nı imzaladı (Versaille Antlaşması imzalandı)

1942: Varlık Vergisi’ne ilişkin yasa Meclis’te kabul edildi. Halkın bu süre içindeki perişanlığına aldırış etmeyen yöneticiler, İkinci Dünya savaşı patlak verince, milletvekillerinin bile maaşını karşılayamaz duruma gelmiş; hem azınlıklara hem de sıradan vatandaşlara çok ağır gelen ve dünyada bir benzeri bulunmayan Varlık Vergisi’ni icat etmişti. (Varlık Vergisi’ne ilişkin yasa Meclis’te kabul edildi)

1965: Afrika’daki son İngiliz sömürgesi Rodezya, bağımsızlığını ilan etti. 1965’ten 1978’e kadar Afrika’nın güneyinde var olmuş eski bir devlet olan Rodezya Cumhuriyeti’nin şimdiki adı, Zimbabve’dir. (Rodezya, bağımsızlığını ilan etti)

1973: Siyonistler ile batı yanlısı Enver Sedat yönetimindeki Mısır, ateşkes imzaladı. Dört Arap devleti ile siyonistler arasında 6 Ekim’de başlayan savaşın ardından imzalanan ateşkes antlaşmasıyla, savaştan kârlı çıkan yine Siyonistler oldu. (Siyonistler ile Mısır, ateşkes imzaladı)

1997: Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, kumarın bir çeşidi olan “Sayısal Loto”yu başlattı. Devlet, ekran karşısında her hafta tüm halkı en cezbedici reklamlar eşliğinde kumar oynamaya teşvik etmekte ve ahlâken çökertmekteydi. (Kumarın bir çeşidi  olan “Sayısal Loto” başladı)

2004: Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat, Paris yakınlarındaki bir askeri hastanede öldü. Arafat’ın cenazesi 12 Kasım’da Kahire’de düzenlenen törenden sonra Ramallah’ta defnedildi. Siyonistlere tavizler vererek Filistin devletinin tanınacağını sanan Arafat, ABD’nin teşvikiyle birçok tavizler vermiş ve iddialara göre yine israil ajanları tarafından zehirlenerek hayatını kaybetmişti. (Yaser Arafat öldü)

2013: Danıştay 8’inci Dairesi, avukatların baro levhasına kayıt için “başı açık” fotoğraf vereceklerine ilişkin yönetmeliği oy birliğiyle durdurdu. Karar, başörtülü bir avukatın açtığı dava sonucu alındı.  (“Başı açık” fotoğraf uygulaması)

2014: Komünist Çin Yönetimi, İslami faaliyetler yürüten 22 imama 5 ila 16 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Komünist Çin Mahkemesi, karara bahane olarak vaaz ve dini faaliyetleri gösterdi. (Komünist Çin zulmü)

2015: Kıbrıs’ın Lefke ilçesinde mahkemenin, bir kadın avukatın başvurusu üzerine bazı camilerde sabah ezanı okuma yasağı getirmesi kararına Âlimler Ve Medreseler Birliği tepki gösterdi. İttihad Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, Kıbrıs’ın İslam’ın fethine mazhar olduğunu; o günden bugüne kadar Ezan-ı Muhammedî’nin okunduğu bir yerde, birilerinin mahkeme kararıyla ezanı yasaklamasının akıl tutulması olduğunu söyledi. (Sabah ezanını okuma yasağı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir